I dag avslørte Microsoft hva Xbox-framtida vil bringe da de lanserte sin nye spillkonsoll Xbox One.

Navnet på konsollen symboliserer Microsofts ønske om at maskinen skal være en alt-i-ett-base for underholdning i hjemmet, enten du snakker om spill, film, sport eller tv-serier.

Det er mange som har dekket pressekonferansen rundt omkring om du vil vite mer om lanseringspill og så videre – tør jeg foreslå mine tidligere kollegaer i Pressfire?

Siden vi er en film- og tv-blogg får vi heller konsentrere oss om nyheten Steven Spielberg presenterte i en video under konferansen: Han skal på et eller annet plan være involvert i utviklingen av en ny tv-serie basert på «Halo»-serien.

Serien skal være live action, og utvikles av 343 Industries – spillstudioet som har overtatt stafettpinnen etter spillseriens skapere i Bungie.

Spielberg uttalte at han var spent over å bli involvert i «heltene, verdenene og undrene som «Halo» introduserer oss til».

Det bør neppe komme som noe overraskelse for noen av «tv-serien» vil bli eksklusivt vist på Xbox One – noe som sammenfaller fint med Microsoft stadig sterkere intensjon om å bli relevante også på onlinevideo.

En annen videosatsing er spillhybridet «Quantum Break» fra finske Remedy («Alan Wake»):

Xbox One kommer «senere i år», og tv-serien en eller annen gang etter det. I mellomtiden skader det ikke med et gjensyn med «Landfall», restene etter Neill Blomkamps kansellerte «Halo»-film (han gikk som kjent videre til å lage «District 9» og kommende «Elysium»).