Steven Soderbergh (til venstre i bildet øverst) har annonsert at han trekker seg tilbake fra filmverden (angivelig for å skrive og male), men klarer ikke å holde fingrene helt unna levende bilder helt ennå.

Sammen med Clive Owen planlegger han nå en ny serie i ti episoder, som skal vises på HBO-eide Cinemax (tradisjonelt hjemmet til mer macho serier som «Strike Back» og «Banshee»).

Serien skal hete «The Knick», og følger pasienter og ansatte ved Knickerbocker Hospital i New York på tidlig 1900-tall, skriver Deadline.

Soderbergh skal etter planen regissere alle episodene i serien, og produsere sammen med blant andre Owen.

Jøss.

Vi så Soderberghs nyeste film «Behind the Candelabra» i Cannes, og kort fortalt koste vi oss gløgg med en ganske tradisjonell, men ekstremt velgjort og underholdende fortelling om skaphomsen Liberace og hans unge elsker, spilt av Matt Damon.

Den skal vises på HBO i USA allerede til søndag, mens den slippes på norske kinoer i august.

Blir interessant å se om piratvirksomhet eventuelt kan påvirke de norske billettinntektene, da HBO-filmer har en tendens til å lekke ut på piratsider ganske kjapt.

«The Knick» blir for øvrig ikke første tv-serie som Soderbergh har ansvaret for – i 2003 lagde han «K-Street» for HBO, men den ble lagt ned etter én sesong.