Jøss, gårsdagen var en merkelig dag for kvalitetsdistributør Sony Pictures Classics, Steve Carell og produsentene bak den uhyre etterlengtede «Foxcatcher».

På formiddagen ble det sluppet en første teaser fra filmen, som skapte mye internettoppstuss.

For øy, dette virker veldig spennende. Steve Carell i en helt ny type rolle, som schizofren, styrtrik wrestlingentusiast? Regissert av Bennett Miller, fyren som ga oss «Moneyball»?

Lukter muligens Oscar av dette.

Men noen hadde åpenbart dummet seg loddrett ut, for bare noen timer etterpå annonserte Sony Pictures Classics at filmen nå kommer til å bli utsatt til 2014, fordi filmskaperne trenger mer tid på å gjøre den ferdig. Filmen skulle egentlig vises offentlig for første gang i november, men det blir ikke noe av nå.

Og attpåtil ville distributøren trekke alle kopiene av teasertrailerne fra nett, noe vi ønsker dem lykke til med. Du kan i hvert fall se den øverst i videovinduet her.

Så hvorfor er vi så gira på «Foxcatcher»? Først og fremst fordi vi er så store fans av Carell, som helt åpenbart har et stort skuespillertalent i tillegg til evnen til å få folk til å le – se også sommerens «The Way, Way Back» for ytterligere bevis.

Også Filter-favoritt Mark Ruffalo har en stor rolle her, i tillegg til Channing Tatum og Sienna Miller.

Filmen forteller altså den sanne historien om John du Pont, en patriotisk riking som vil gi sitt bidrag til nasjonen ved å bygge et svært sportssenter på eiendommen sin som flere av USAs toppatleter får benytte.

Særlig var du Pont opptatt av bryting, og han begynte selv med sporten i svært moden alder.

Men noe var litt galt med fyren, og det man i starten antok var mild eksentrisk oppførsel viste seg dessverre å blomstre til det komplette vanvidd med et ytterst tragisk utfall.

Vi vil ikke spoile her, men Wikipedia har naturlig nok detaljene.

Så når får vi da se «Foxcatcher»? Pokker vet, men trolig betyr dette at vi må et stykke inn i 2014 før premieren blir klar.

Enkelte spekulerer også i at den kanskje ikke vil komme ut før på seinåret, slik at den times opp til Oscar-utdelingen i 2015.

Det syns vi virker i overkant, selv om filmen virker vel verdt å vente på.

Dette er for øvrig ikke første Oscar-favoritt som ikke rekker høstdeadline som planlagt. Også «Grace of Monaco» er utsatt til 2014, og mye tyder også på at Martin Scorseses «The Wolf of Wall Street» ikke kommer denne høsten likevel.