Historier som dveler ved hvordan folk forsøker å overleve i en zombieinfisert verden har en tendens til å fenge mer enn skildringer som utelukkende består av hjernedød zombieaction. Se bare på seertallene til «The Walking Dead».

Det er veldig lite action å spore i kortfilmen «Cargo», som du kan se øverst i saken her. Det eneste zombiebittet blir indirekte formidlet, men resultatet av det er hjerteskjærende:

En zombiebitt far forsøker å frakte sin ni måneder gamle datter til sikkerhet før han selv bukker under for zombieinfeksjonens vrede. Rørende fortalt på rundt sju minutter, og spesielt sårt for en som selv ble far for noen måneder siden.

Det er nettopp fortellinger som dette som gjør at man aldri kan fnyse av et tema eller en sjanger på generelt grunnlag. Den som avfeier en god idé eller historie bare fordi den tilsynelatende sorterer under en sjanger man «ikke liker», fortjener ris på bak.

«Cargo» av Ben Howling og Yolanda Ramke var en av finalefilmene i Tropfest Australia 2013 – der vinneren ble kortfilmen «We’ve All Been There». Du kan se den her:

Resten av finalistene finner du på Tropfests YouTube-side.