OPPDATERING: Etter at denne saken ble publisert, har Disney gått ut og korrigert det de mener er en feiloversetting av Kathleen Kennedys uttalelser til fransk tv. Det korrekte er at Kennedy «hadde elsket å se en Lando-film i framtida, men det hadde også vært artig å fortelle flere historier om Han og Chewie». Det er altså ikke riktig at Lando-filmen blir den neste spinoff-filmen fra Star Wars-universet.

***

Selv om FN fortsatt har til gode å utrope 2018 til Donald Glover-året, må det sies at den amerikanske skuespilleren og artisten gjør det godt om dagen.

Sesong 2 av Glovers genierklærte komiserie «Atlanta» drar sterke seertall på TV i USA, som artisten Childish Gambino leverte han i forrige uke årets mest omtalte og kronikk-genererende musikkvideo, og når de fleste filmanmelderne gir tommel opp for den nye Star Wars-filmen «Solo» er fyrens innsats som Lando Calrissian en av argumentene.

Nå topper det seg med at Lucasfilm forserer sin allerede galakse-store lanseringsplan for nye Star Wars-filmer med en egen film om figuren.

– Vi tenker at den neste spinoff-filmen skal være dedikert Lando Calrissian, skal Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy ha sagt på fransk tv (sikkert i forbindelse med at «Solo» vises i Cannes), ifølge Playlist.

– Det er naturligvis flere historier å fortelle om Han Solo og Chewbacca, men Lando blir neste, sier hun.

De såkalte spinoff-filmene er de som ikke handler om Luke Skywalker og Leia Organa, men tar for seg forhistorier knyttet til den klassiske trilogien under banneret «A Star Wars Story»«Solo» er den andre etter at «Rogue One» gikk sin seiersgang på kino for to år siden.

Det er på det rene at det planlegges oppfølgere til «Solo» med Alden Ehrenreich i hovedrollen, og det er kjent at det har vært frittstående filmer om såvel Obi-Wan Kenobi som Boba Fett under utvikling.

Men Lucasfilm ønsker tydeligvis å ri Glover-bølgen hele veien inn i den rosa solnedgangen på Skyenes by, den ikoniske settingen i «The Empire Strikes Back» (1980) der vi først ble kjent med den motvillige forræderen Lando – den gang i Billy Dee Williams‘ skikkelse.

Well, what have we here?

Som Playlist spekulerer i, kan beslutningen også være inspirert av den vanvittige suksessen til Marvel-filmen «Black Panther», som beviste hinsides enhver tvil at afroamerikanske hovedrolleinnehavere kan levere billettsalg i mega-klassen.

I tillegg til de frittstående filmene og oppfølgere til «Solo» – som har ordinær kinopremiere neste uke – er det på gang nye Star Wars-trilogier fra såvel Rian Johnson, regissøren bak fjorårets omdiskuterte «The Last Jedi», og fra David Benioff og D. B. Weiss, som er mest kjent som folka som brakte «Game of Thrones» til tv-skjermen.

Pluss – en ny tv-serie med levende skuespillere, som skal distribueres på Disneys kommende streamingtjeneste.

Den neste Star Wars-filmen som kommer på kino etter «Solo», blir imidlertid avslutningen på trilogien vi nå er inne i. Filmen som foreløpig bare er titulert «Episode IX», er ventet på kino mot slutten av 2019.