Det er fortsatt over et halvt år til premieren, men den første versjonen av den neste Star Wars-filmen er allerede i boks, klippet og vist for sjefene i Disney-konsernet, som eier filmserien.

Det skal ikke ha gått så bra: Regissør Gareth Edwards og flere av skuespillerne i den neste Star Wars-filmen skal ha fått marsjordre tilbake til filmsettet for å gjøre omtak og/eller skyte nye scener i sommer, meldte New York Post i går.

Opplysningene er bekreftet av andre medier, som The Hollywood Reporter.

Panikk i styrerommet!

Tabloidavisa, som riktignok ikke er kjent for å underspille dramatikken i nyhetsartiklene sine, hevder det skal ha utløst panikk blant konserntoppene at Edwards leverte en film som var mørkere i tonen enn megasuksessen «The Force Awakens» i fjor.

Felicity Jones har hovedrollen i «Rogue One».  (Foto: Lucasfilm)
Felicity Jones har hovedrollen i «Rogue One».
(Foto: Lucasfilm)

Angivelig skal Edwards’ film ha mer en eim av krigsfilm enn et klassisk Star Wars-eventyr, noe som også matcher inntrykket fra traileren som kom tidligere i år.

Men siden filmen utspiller seg rett før handlingen i «Star Wars: A New Hope» fra 1977, og visstnok slutter bare ti minutter før Tantive V bordes av stormtropper i den aller første Star Wars-scenen verden så, er det viktig at den ligger tett på tonen i de klassiske filmene, hevder en kilde overfor THR.

Langt fra uvanlig

Det er en skuffelse for alle som hadde sett for seg at poenget med de såkalte antologifilmene var nettopp å se en litt annen type fortellinger fra det populære romoperauniverset. Disse filmene tilhører ikke hovedaksen i filmserien, og slippes i årene mellom episode 7, 8 og 9.

På den annen side sier kilder til New York Post at både ensemble og stab har vært forberedt på at nye opptak måtte til. Og det finnes vel knapt en produksjon av denne størrelsesordenen i dag som ikke går tilbake til kameraene og kulissene for å gjøre justeringer etter den første råklippen.

Og kanskje gir de nye innspillingene muligheten for å snike inn en gjesteopptreden av Alden Ehrenreich, som skal spille hovedrollen som en ung Han Solo i den neste antologifilmen i 2019.