Philadelphia Eagles vant over New England Patriots og Justin Timberlake sang sanger uten å dra av bh-en på noen damer. Sånn! Da kan vi gå over til det mest interessante ved nattas store fotballfinale i USA, nemlig film- og tv-promoene som ble vist i pausen.

Super Bowl-sendinga bød nemlig på de første glimtene fra «Mission: Impossible»-scenen som er spilt inn i Norge, den kommende Star Wars-filmen om Han Solo, «Jurassic World: Fallen Kingdom», den neste sesongen av HBOs «Westworld», «Avengers: Infinity War» og den nye Stephen King-serien.

Samt – en stor overraskelse fra Netflix: «Cloverfield Paradox», tidligere kjent som «God Particle» og med Aksel Hennie i en rolle, er klar for streaming .

La oss ta det steg for steg.

«Mission: Impossible – Fallout»

Tom Cruises spionhelt Ethan Hunt er i sving for sjette gang og det ser ut som om norske skattebetalere får turistreklame-uttelling for å ha sponset Paramount med inntil 6.3 millioner kroner i forbindelse med scenen som er spilt inn i norsk fjellheim. Traileren viser både Preikestolen i fugleperspektiv og et klipp der figuren faller ned den karakteristiske granittformasjonen.

I tillegg til flere andre svimlende actionsekvenser som blant annet omfatter Paris, en åttitalls-BMW og akrobatisk helikopterflyging. Filmen kommer på kino 3. august.

«Solo: A Star Wars Story»

Den andre i rekken av spinoff-filmer fra «hovedaksen» i Star Wars-universet har hatt en trang tilblivelse, med regissørbytte og (angivelig) nyinnspilling av nesten hele filmen, og mange har lurt hva i alle dager som skjer siden det nesten ikke har vært noe reklame for den et par måneder før den er ment å ha premiere på kino. Superbowl-teaseren skal følges opp av en lengre trailer i løpet av dagen (OPPDATERING: her er den) , men de 38 sekundene gir oss likevel glimt av Alden Ehrenreich som Han Solo, samt Woody Harrelson, Emilia Clarke, Millennium Falcon, Chewbacca og et fantastisk øyeblikk med Lando Calrissian i Donald Glovers skikkelse. Fett!

«Westworld»

HBOs vanvittige drama om kunstig intelligens og en fornøyelsespark litt annerledes enn Tusenfryd er tilbake allerede 22. april! Og hvis ikke denne traileren fyrer opp forventningsnervescellene i hjernen er du nok en robot. Hovedbudskapet ser ut til å være at de avanserte sexdukkene skal få en grusom hevn over sine skapere og at uttrykket «mekanisk okse» aldri skal bli det samme igjen. Dessverre ingen Armistice i Ingrid Bolsø Berdals skikkelse, men deilig å se igjen rollefigurene til både Thandie Newton, Evan Rachel Wood og Ed Harris.

Det er første gang på 20 år at HBO kjøper Super Bowl-reklametid (det er dyrt!) og traileren inneholder ifølge The Hollywood Reporter en del bilder som filmet for anledningen og ikke nødvendigvis er med i selve serien. Ikke at vi bryr oss, egentlig.

«Avengers: Infinity War»

Må… samle… alle. Super bowl-teaseren for den siste «Avengers»-filmen, som kommer 4. mai, har flere bilder som ikke var å se i traileren som kom i fjor. Nå forener Marvel både Avengers-teamet og Guardians of the Galaxy-gjengen for å stoppe superskurken en gang for alle (yeah, right).

«Jurassic World: Fallen Kingdom»

Ikke vis denne til småunger som er redd for monstere under senga! Oppfølgeren til kjempesuksessen «Jurassic World» gjenforener Chris Pratt og CGI-øgler og kommer på kino i juni.

«Castle Rock»

Hulu kommer med antologi-serie basert på Stephen King-fortellinger, med ti frittstående episoder som har det til felles at de utspiller seg i den fiktive byen i Maine der en rekke av skrekkmesterens noveller og romaner har utspring. Produsert av King selv i samarbeid med en viss J. J. Abrams.

«Skyscraper»

Høyoktan-action mange etasjer over bakken, med Dwayne Johnson og Neve Campbell. Kommer i juni.

«The Cloverfield Paradox»

Netflix bryter ny grunn her, folkens. Først forer de en av verdens største tv-publikum med en teaser for sin etterlengtede nye film, og så gjør samtidig de hele filmen klar for konsum. Så da har du noe å finne på i dag!

«The Cloverfield Paradox» er en science fiction-skrekkfilm om et eksperiment som går galt ombord på en internasjonal romstasjon, der Aksel Hennie spiller russisk astronaut og Daniel Brühl («Goodbye, Lenin», «Inglourious Basterds») og Elisabeth Debicki («The Great Gatsby») i andre roller. Den ble utviklet under navnet «God Particle» før den ble sydd inn i Cloverfield-serien.

The Guardian har allerede rukket å anmelde filmen, og gir den to av fem stjerner.