TV-seriefranchiser blir film, og filmfranchiser blir tv-serier.

For en gal, gal verden vi lever i.

Den siste nyheten fra offisielt Star Wars-hold er at det ikke bare er Jon Favreaus Boba Fett-relaterte og svært høyt budsjetterte live action-serie «The Mandalorian» som skal lokke romoperaentusiastene til den nye strømmetjenesten Disney Play, som går på nett en gang neste år.

Det skal også lages en annen tv-serie med levende skuespillere om en annen figur fra galaksen langt, langt borte for lenge, lenge siden.

Nemlig Cassian Andor, opprørspiloten som leder oppdraget med å stjele Imperiets planer for et visst masseødeleggelsesvåpen i den frittstående filmen «Rogue One» (2016).

Serien vil utspille seg før hendelsene i filmen, og handle om «spionasje og vågale oppdrag for å gjenopprette håpet i en galakse som lever i det hensynsløse Imperiets stålgrep», eller noe sånt.

Og som i «Rogue One» er det den meksikanske skuespilleren Diego Luna som har rollen.

– Å returnere til Star Wars-universet er helt spesielt for meg. Jeg har så mange gode minner om jobben vi gjorde sammen, og alle vennskapene jeg fikk. Nå har vi et fantastisk eventyr foran oss, og det nye, spennende formatet vil gi oss muligheter til å utforske denne rollefiguren ytterligere, sier han.

Og nei, før du spør: Det er ikke oppgitt hvem som skriver eller regisserer den nye serien, tittel, lanseringsdato eller noe sånt.

Som kjent blir Disney Play fra og med neste år stedet å oppsøke for å se alle gamle Disney-filmer, Marvel-filmer, Pixar-filmer og Star Wars-filmer. Det kommer også nye tv-serier om figurer fra Marvels kinounivers, som Loke, Scarlet Witch, Winter Soldier og The Falcon.

Det er også annonsert tv-serier basert på gode, gamle «High School Musical», en serieadaptasjon av Nick Hornby-romanen «High Fidelity» (som også ble filmatisert i 2000), enda en gjenoppliving av The Muppets og en serie satt til Monsters Inc-universet.

Ifølge The Hollywood Reporter vurderer Disney også nyinnspillinger eller serieadaptasjoner av filmer som «The Parent Trap»(1998), «Father of the Bride»(1991)og «Honey, I Shrunk the Kids» (1989).