De av oss som av og til labber rundt i den typen butikker som selger 20-sidede terninger, ringbrynjer og spillkort, har en viss idé om hvor dypt fascinasjonen og kjærligheten for «Star Wars» er hos mange.

Hyller og rader er proppfulle av romaner og tegneserier der omslagene er prydet med lyssabler, romskip og hårete humanoider.

Og så har du dataspillene, da. Hundrevis – tusenvis? – av timer med innhold der en kan fordype seg i mytologien, teknologien, de ulike planetene og kulturene og de tilbakevendene konfliktene som finnes der.

Kort sagt så er «Star Wars» langt mer enn de to filmtrilogiene tenkt ut av George Lucas.

Men ikke noe av dette vil dukke opp på kinolerrettet når sagaen fortsetter neste år.

– For å gi maksimal kreativ frihet til filmskaperne, og for å ta vare på overraskelsen og oppdagelsen som venter for publikum, så vil ikke «Episode VII – IX» fortelle samme historie som finnes om tiden etter «Return of the Jedi» i det utvidede universet, skriver Lucasfilm på sine offisielle sider nå i helgen.

Det setter et punktum for ryktene om at filmene vil ta utgangspunkt i for eksempel den populære Thrawn-trilogien til Timothy Zahn, som har solgt i mange millioner eksemplarer siden førsteboka «Heir to the Empire» i 1992.

heir-to-the-empire-sak

Med Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy i spissen har det Disney-eide selskapet opprettet en avdeling som har ansvar for å koordinere all fremtidig produksjon under «Star Wars»-merkevaren.

– Vi har en spennende tid i vente, nå som «Star Wars» returnerer til kinosalene. Fra nå av vil alle historiene som driver «Star Wars»-universet fremover være knyttet sammen, skriver de.

Foreløpig er det bare animasjonsseriene «The Clone Wars» og kommende «Rebels» som regnes som offisielle og kanoniske. Ved siden av de seks spillefilmene, selvsagt.

Resten av det utvidede universet vil heretter selges under merkelappen «Legends». De er altså redusert til myter og historier innenfor det narrative universet – men ikke helt forkastet, heller:

– Mens det universet som folk kjenner kommer til å endre seg, så vil det ikke bli lagt til side. Skaperne av ny «Star Wars»-underholdning har full tilgang til det rike materialet i det utvidede universet. For eksempel er elementer fra det utvidede universet tatt med i «Star Wars Rebels», skriver Lucasfilm.

«Star Wars – Episode VII» kommer i desember neste år – og innspillingen er allerede i gang.