Nok en dag, nok et kapittel i sagaen om den sjuende episoden av sagaen «Star Wars».

The Hollywood Reporter rapporterer at regissør J. J. Abrams og kollegene hans nå skal bygge en kopi av Luke Skywalkers hjemplanet Tatooine i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, hvor produksjonen skal oppholde seg i fire uker fra midten av mai.

Ikke Tunisia denne gangen, altså.

Nyheten om at ørkenplaneten nok en gang skal dukke opp på lerretet er som vanlig ikke offisielt bekreftet av Disney, men tidligere denne uka fortalte styreformann Alan Horn i Disney Studios at den nye filmen allerede er under innspilling.

Etter at de gravde opp nyheten om Tatooine spurte bransjebladets Graeme McMillan om inspirasjonen fra gamle dager nå har tatt overhånd og ikke nå begynner å bli litt meste laget av ansikter og steder fra den opprinnelige trilogien i produksjonen.

Filmene ser ut til å skulle dreie seg rundt Han Solo, Luke Skywalker og prinsesse Leia, John Williams skal igjen komponere musikken, datagrafikk skal helst droppes for praktiske effekter og manuset er delvis skrevet av Lawrence Kasdan, som også skrev «The Empire Strikes Back» og «Return of the Jedi».

– Dette kan peke mot Abrams’ egen «Star Wars»-fandom, og den kan føre til en nostalgi som kan drukne filmens framdrift om den får fritt spillerom.

Han påpeker at den nye filmen ikke kan nøye seg med å tilfredsstille gamle fans – den må også fenge en ny generasjon.

Kanskje vil en parykk hjelpe?

Prisen for smaleste «Star Wars»-relaterte nyhet denne uka må nemlig gå til io9, som referer et Collider-intervju med skuespilleren Karen Gillan som barberte av seg håret for å spille rollefiguren Gamora i den kommende «Guardians of the Galaxy»-filmen.

– Marvel gjorde håret mitt til en fantastisk fin parykk og ga den til «Star Wars»-folkene.

Utifra dette slutter io9, ikke helt uten ironi, at hårgaven antagelig har en dypere årsak og muligens betyr at jedi-kona til Luke Skywalker, Mara Jade, vil dukke opp i filmen.