Om ikke så altfor lenge, i en galakse ikke så veldig langt, langt borte…

…vil det snart komme en ny film med navnet: «Star Wars Episode VII: The Force Awakens», etter at eventyrfabrikken Disney brukte 23 milliarder norske kroner på å overta rettighetene fra skaperen George Lucas, og dermed ble de nye eierne av jordklodens mest lønnsomme filmfranchise…

…den første filmen i den episke romsagaen ble opprinnelig bare kalt «Star Wars», uten episodenummer, men ettersom populariteten for Star Wars-univserset økte, ble episodenummer tilført, og «Star Wars Episode VII: The Force Awakens» vil være den syvende i rekken (derav romertallene:VII) 

… ryktene og nyhetsoppslagene rundt den kommende filmen ble etterhvert ganske voldsomme og omfattende, faktisk så omfattende at redaksjonen for Norges beste film- og tv-blogg (om du spør oss) bestemte seg for å lage en ukentlig spalte med det middelmådige navnet: Star Wars-bonanza. Her vil de hver uke frem mot premieren i desember, raske sammen den siste ukens løsheter og fastheter omkring «Star Wars Episode VII: The Force Awakens» og dele dem med sine trofaste lesere…

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 10.21.05

Episode 1:

Star Wars-bonanza angriper

Noen skuespillere blir dypt følelsesmessig involvert i filmene de spiller i, mens for andre handler det først og fremst om penger og berømmelse. Om vi kan stole på det hovedrolleinnhaver John Boyega sier i et nytt GQ-intervju må vi nok kaste ham i den førstnevnte bulken. Boyega skal nemlig ha grått ekte mennesketårer da han lese første versjonen av The Force Awakens-manuset, og han pleier visstnok ikke å gråte så ofte.

Kanskje tårene kom da han leste at karakteren hans Finn plukker opp og bruker et ekte lyssverd? ”Finn is dope,” sier Boyega om den heldige karakteren sin – en stormtrooper med lyssverd liksom!

Piedmont Meda Research har de siste fem årene samlet data og tatt i bruk metriske systemer for å finne ut hvilke kinofilmer som er de mest etterlengtede. Skalaen går fra 0 til 1000, og etter å ha gått igjennom alle årets kinofilmer kom de frem til at «Hunger Games: Mockingjay – part 2» og «Star Wars: The Force Awakens» er de fansen kribler mest etter å se – med en score på henholdsvis 514 og 495.

Det holder altså ikke til en topplassering denne gang, men det er allikevel den tredje beste scoren Piedmont har registrert – i tillegg til at The Force Awakens har beste mannlige scoren noen sinne!

Gutta!!!
Gutta!!!

Fansen elsker Star Wars. For noen er kjærligheten så stor at de kjenner på trangen til å utvide universet på egenhånd i form av fanfiction, hjemmelagde filmer osv. Evan Atherton er en hengiven fan og publiserte nylig en kortfilm om R2-D2 på jakt etter kjærligheten. Finner han den?

Rykter har versert om at Luke Skywalker vil være universets siste jedi i The Force Awakens, et rykte som vokste seg enda større da en snakkende Kylo Ren-dukke ble lansert på Force Friday.

Trykker man på den taleføre skurken (sith?) vil ha bla. si: ”Together we will destroy the Resistance and the last Jedi»….

Sjekk ut en video av dukken her.

Kylo Ren på jedi-jakt
Kylo Ren på jedi-jakt

Det var allikevel en helt annen leke som fikk desidert mest oppmerksomhet på nevnte Force Friday – nemlig den app-styrte droiden BB-8.

Pågangen har vært stor og den nusselige droiden har vært utsolgt overalt de siste ukene, men er nå heldigvis tilbake på lagrene igjen. Du kan bla. kjøpe den på norske Coolstuff eller på britiske Amazon.

Gutta (!!!) har kanskje delt denne på Facebook allerede – hvis ikke så kan du klikke her og råkjøre gjennom Jakku-ørkenen fra den nye filmen i en forholdsvis imponerende 360-opplevelse.

Kjør forsvarlig nå
Kjør forsvarlig nå

Island elsker også Star Wars. Både «Star Wars: The Force Awakens» og spinoffen «Star Wars: Rogue One» – med bla. Mads Mikkelsen – har spilt inn flere scener på den vakre øya som hviler på den midtatlantiske rygg. AVClub kunne for litt siden melde at Island og Reykjavik faktisk elsker Star Wars så mye at de bestemt seg for kalle opp en av gatene sine etter selveste Darth Vader. Eller det var i hvert fall det AVClub tror de fikk ut tweeten til Reykjaviks ordfører:

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 14.10.26Vi avslutter med det kanskje løseste ryktet av dem alle: Hayden Christensen vender kanskje tilbake til Star Wars-universet!

Fansiden MakingStarwars har i hvert fall jobbet godt med en teori som kan tilsi det…

Tåler vi mer av dette her?

«Star Wars: The Force Awakens» har norsk kinopremiere 16. desember 2015.