Enda en kveld full av sesongpremierer, blant annet byr NRK1 19:45 av en eller annen uforklarlig grunn på en andre sesong av «Ikke gjør dette hjemme» i kveld. Programmet med det enkle, men ikke nødvendigvis spesielt geniale konseptet «Per Olav Alvestad og Rune Nilson ødelegger ting».

Muligens inspirert av hva sistnevnte gjorde med selve programkonseptet «Lydverket» allerede i jomfrusesongen? 

Nei, takke meg til reprisene. I kveld, 21:30 på TVNorge, får vi et gjensyn med en SERIØS contender til tittelen «tidenes norske pute-TV-øyeblikk». Tror muligens det var Thomas Seltzers «Trygdekontoret» som populariserte dette begrepet nokså nylig.

Men for de som allikevel ikke kjenner begrepet er det altså bokstavelig ment. Det vil si TV som gjør deg så flau (på andres vegne) at du er nødt til å gripe etter en pute foran øynene. Inntil nokså nylig var min personlige «favoritt» i så måte den i grunnen forbløffende lite omtalte sekvensen hvor Åge Aleksandersens «hasjrøykende strippedatter utenfor ekteskap» strippet på «God Kveld, Norge». Til tonene av «Lys Og Varme». Jeg husker fortsatt at jeg skreik «NEEEEEEEEI» høyt i sofaen.

I minst femten sammenhengende sekunder.

Heldigvis finnes ikke dette klippet på YouTube eller lignende. Men det var vanskelig å se for seg at det noengang ville bli overgått i kleinhet på noen norsk TV-kanal, noensinne. Frem til «Flukten fra Bolivia – Stinas historie».

Den forsøksvis hjertevarme skildringen av «den svært spesielle og spektakulære historien om norske Stina Brendemo Hagens flukt» krever sine puter, for å si det sånn. De flleste av puteøyeblikkene tror jeg det er best å la ligge, av menneskelige hensyn (du vet, slike som produsentene av denne dokumentaren sannsynligvis IKKE har hatt spesielt høyt oppe på pitchblokken sin).

Men selve klimakset må nevnes. Tidenes dobbelt/meta-puteøyeblikk – og denne gangen tror jeg faktisk det blir reelt umulig å toppe det (får vi håpe) – inntreffer når Stina ligger i leiligheten sin i Brasil med mobilkamera, og filosoferer over livet, usminka og personlig liksom, mens hun klemmer på en pute. Replikken: «Har jeg gjort noe dumt nå?» har allerede brent seg fast i bakhodet for evig tid. Slik det sikkert har gjort i bakhodet til Stina.

Der det samme spørsmålet nok godt kunne dukket opp på et noe tidligere tidspunkt.

Se også:
Louis Theroux -Megafengselet i Miami (NRK1 00:15)
Game of Thrones (NRK2 21:40)
Twin Peaks (TV2 04:00)
Logan’s Run (TCM 14:00)