Hæ, Stanley Kubrick? Har ikke han vært død i snart tjue år?

Jo, men den legendariske filmskaperen bak «The Shining», «Full Metal Jacket» og «2001: A Space Odyssey» etterlot seg grandiose planer da han strøk slipset i 1999.

Ikke minst et enormt researchmateriale om Napoleon Bonaparte og hans bestrebelser for at alle mellom Warzawa og Sevilla skulle snakke fransk.

Materialet inkluderer angivelig 17 000 bilder og artefakter fra den franske militærlederens storhetstid, samt et manus som Kubrick ville utvikle til sitt definitive mesterverk; en film så storslagen at det aldri i hans levetid var noe filmstudio som turte å satse de nødvendige millionene.

For tre år siden kom imidlertid nyheten om at Kubricks mest berømte fan, Steven Spielberg, hadde satt seg fore å ferdigstille prosjektet. Da i form av en tv-serie. Og nå melder The Hollywood Reporter at regissørjobben antakelig går til Cary Fukunaga og at serien til slutt skal lande på HBO.

Fukunaga står bak «True Detective» og Netflix-filmen «Beasts of No Nation» – og besitter en spesiell plass i norske tv-seriehjerter fordi han også har satt seg fore å lage en amerikansk remake av den bittelille TV 2-serien «Maniac».

Det hele skjer med Kubrick-etterkommernes velsignelse, som har gitt HBO, Fukunaga og manusforfatter David Leland («The Borgias») innpass i den avdøde filmskaperens rikholdige etterlatenskaper.

Komboen Spielberg/HBO lover for øvrig ikke så verst – den har tidligere gitt oss minneverdige serier som Band of Brothers og The Pacific. Komboen Spielberg/etterlatt Kubrick-manus er ikke så verst det heller: I 2001 fullførte Spielberg «A.I.», som Stanley Kubrick opprinnelig begynte å utvikle i 1970-årene.