Universet fra filmklassikeren «Fargo» er lett å parodiere, men å finne den perfekte tonen mellom spenning, alvor og komikk som Coen-brødrene gjorde i filmen fra 1996 er langt fra like enkelt.

Heldigvis ser den første ordentlige traileren fra tv-serien «Fargo» ganske lovende ut, spør du oss.

Her får vi vårt første møte med karaktergalleriet fra FX-serien, som får premiere på HBO Nordic 16. april (dagen etter USA).

«Sherlock»-stjernen Martin Freeman spiller den uheldige og forslåtte forsikringselgeren Lester Nygaard (karakteren som baserer seg på den William H. Macy spilte i filmversjonen), som tydeligvis får noen fryktelig dårlige råd av Billy Bob Thornton (som den skurkete Lorne Malvo).

Oliver Platt er supermarked-kongen Stavros Milos, mens Kate Walsh («Grey’s Anatomy») spiller en tidligere stripper som truer med å framføre en guffen sang i begravelsen til sin døde ektemann.

Colin Hanks («King Kong», «Dexter») og Bob Odenkirk («Breaking Bad») er flere navn på skuespillerlista som på papiret ser forferdelig sterk ut.

Hendelsene i serien utspiller seg for øvrig ikke i Fargo, men i småbyen Bemidji, Minnesota – en by med 13 000 innbyggere, USAs uoffisielle curlinghovedstad, og der det finnes et stort miljø av etterkommere etter norske utvandrere.

Gudene vet hva Coen-brødrene tenker om traileren – de har jo navnet sitt på produksjonen i egenskap å være utøvende produsenter, men har ikke vært kreativt involvert i det hele tatt.

«Fargo» er for øvrig planlagt som en antologiserie – første sesong vil bestå av 10 episoder, og blir det flere sesonger kommer karakterene, åsted for handling og skuespillerne til å byttes ut.