NB: Denne artikkelen presenterer opplysninger som kan grense til spoilere:

At TV 2 på midten av 2000-tallet kunne smykke seg med tittelen «Norges seriemester» hadde de til en viss grad  Jack Bauer og «24» å takke for.

Den kompromissløse CTU-agenten var et populært innslag på norske skjermer lenge, men i 2010 hadde Bauer tilsynelatende bekjempet sin siste terrorist og Fox besluttet å legge ned serien.

5. mai kommer imidlertid «24» tilbake med en oppfølgerserie – titulert «24: Live Another Day» – og nå er de første detaljene sluppet om hva den kommer til å handle om.

I «24: Live Another Day» møter vi Jack Bauer (Kiefer Sutherland) fire år etter handlingen i «Day Eight» (den åttende sesongen), og Bauer er på rømmen.

Handlingen foregår i stor grad i London, og Yvonne Strahovski («Dexter») spiller en CIA-agent som har jaktet på ham i alle disse årene, skriver LA Times.

Karakteren Chloe O’Brian, som tidligere var en av Bauers viktigste allierte hos CTU, er også tilbake i serien – men hun jobber ikke lenger med antiterror.

I steden har hun tatt en Edward Snowden, og blitt informasjonsaktivist. Noe som gjør at hun får et mer problematisk forhold til Bauer.

Chloe-OBrian-24-Season-8

Vulture har også ytterligere informasjon – blant annet vil forholdet mellom England og USA bli tematisert, og det hintes om en større katastrofe sentrert rundt The Tower of London.

«24: Live Another Day» vil bryte med tidligere sesonger på ett viktig punkt: Siden sesongen består av tolv, og ikke 24, episoder vil det bli hopp i tid (dermed slipper seerne å plages med et av de viktige spørsmålene i serien: Når går egentlig disse folka på do?).

I utgangspunktet er det kun planlagt én sesong til med «24»-oppfølgeren, men går den bra vurderer serieskaperne å kunne lage andre spinoff-serier fra universet.

For tiden skrives det manus for harde livet, og innspillingen av serien går i gang i løpet av et par måneder.

Disse opplysningene kom fram under en pressekonferanse i regi av Television Critics Association i går, der både Sutherland og produsent Howard Gordon (som også lagde «Homeland») var til stede.

Sutherland innrømmer at han er nervøs for å gjenta den ikoniske rollen som Jack Bauer.

– Jeg er mer nervøs og redd enn jeg har vært på lenge. «24» gjorde meg veldig stolt, og forsøket på å nå de samme høydene gjør meg ganske ydmyk, sier han til LA Times.

Planene om å lage film av «24» er for øvrig heller ikke døde, og går nyversjonen av serien godt kan det gjøre det lettere å få grønt lys for en filminnspilling.