Kristen «Trampire» Stewart har fått mye tyn de siste åra, stakkars. Og det vil åpenbart ingen ende ta, skal vi tro nattas Razzie-utdeling.

I den tradisjonelle utdritingsseremonien av årets største filmkalkuner trumfet den siste vampyrfilmen med det lange navnet «Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2» det aller meste av konkurransen.

Ifølge AP stakk tenåringsdramaet av med prisen for «årets verste film», en av til sammen sju priser som seriens avslutning ble «beæret» med.

Verste skuespiller ble derfor ikke overraskende nettopp Kristen Stewart (også for «Snow White and the Huntsman»), verste mannlige birolle gikk til Taylor Lautner, verste regi til Bill Condon og verste par ble Lautner og Mackenzie Foy. I tillegg fikk hele skuespillerstaben en samlet pris, samt at filmen ble kåret til verste oppfølger.

Sikkert ikke verdens best søndag for K-Stew. Som attpåtil får salt strødd i såret når hun i natt skal dele ut en Oscar-statuett til noen helt andre, uten sjans til å motta en selv. Hva kan vi forvente av utdelingstalen, mon tro?

Andre som fikk en Razzie brennmerket til navnet sitt i år, var blant andre Rihanna for verste kvinnelige birolle i «Battleship», som også var nominert til verste film sammen med Adam Sandler-komedien «That’s My Boy», Eddie Murphy-farsen «A Thousand Words» og familietragedien «The Oogieloves in the Big Balloon Adventure».

Adam Sandler ble også kåret til verste skuespiller – i år igjen. Men årets utdeling må fortone seg som en fryd for Sandler, som til sammenligning feide alle Razzie-konkurrentene av banen i fjor med samtlige ti priser etter filmen «Jack and Jill».

Vi synes Sandler er en bra fyr, vi:

«Twilight»-filmene har vært nominert mange ganger tidligere, men aldri vunnet noe som helst. Det blir nå spøkt med at der Oscar-juryen ventet til den siste «Ringenes Herre»-filmen for å kaste ære over serien, skjedde det samme her med vampyr- og varulv-serien.

– Jeg har en liten teori om at, til tross for solide besøkstall for den siste «Twilight»-filmen, er det ikke 40 millioner individuelle jenter som har sett filmen – det er derimot åtte millioner jenter som har sett den fem ganger hver. Folk som elsker sånne filmer virkelig tilber dem, sier Razzie-grunnlegger John Wilson til AP.

Han er åpenbart ikke blant dem som elsker «Twilight»-sagaen – eller Kristen Stewart, for den saks skyld:

– Skuespill bør innebære at man har et uttrykk i ansiktet, men hun er helt blank – bortsett fra det åndsfraværende, halvveis goth-aktige greiene rollefiguren hennes holder på med. Jeg ante ikke at Snøhvit og Bella var sjelesøstre før nå, takket være det begrensede registeret hun har å spille på. Jeg tror det var Dorothy Parker som sa om Katharine Hepburn at «hun beveger seg fra A til B på følelsesregisteret.» Kristen Stewart er så uttrykksløs at hun like godt kunne vært en steinmur.

Auda.

Mens vi er inne på det å ikke vinne: Stewart sin Petter Nordthug-innsats (som her, du vet) i fjorårets Kerouac-film «On the Road» ble glatt oversett av Razzie-juryen. Var den kanskje for bra, kanskje? Her er den, passende nok dubbet på tysk: