«Kung Fury» var noe så sjelden som en Filter-favoritt – lenge før filmen faktisk ble til.

Dette nettstedet skrev (i en tidligere inkarnasjon) om den svenske animatøren David Sandbergs fullstendig bonkers åttitallspastisj da den fortsatt bare var en trailer som tagg om penger gjennom en folkefinansieringsplattform.

Det fantes ikke nok folk med penger å brenne i verden til at Sandberg nådde målet om å lage en full-lengdes spillefilm om kampsport-Hitler og seg selv i rollen som helten som reiser tilbake i tid for å bekjempe ham.

Men det rakk til en ganske lang kortfilm, som til alt overmål havnet i Directors’ Fortnight-programmet under filmfestivalen i Cannes i 2015, med sin finstemte pastisj over 80-tallets kampsport- og politifilmer. Og – en David «Baywatch» Hasselhoff-musikkvideo til å promotere filmen.

Er dette nytt for deg, kan hele herligheten nytes på Youtube:

Sagaen om «Kung Fury» er imidlertid ikke over. Som den ikke er over! For i dag sprakk nyheten om at filmskaperens drøm om en ordentlig film ikke bare blir virkelighet, men får en ekte filmstjerne med på skjermen.

Jepp  Michael Fassbender skal spille i oppfølgeren. Også Hasselhoff er ombord for å gjenta sin rolle. Filmen produseres av teamet som i fjor leverte tidenes skrekkfilmsuksess med «It».

EDIT: Nå er Arnold Schwarzenegger ombord også! Himmel og hav!

Handlingen i den nye filmen, som skal spilles inn i sommer, blir lagt til Miami i det herrens år 1985. Her regjerer Kung Fury selv over sin politistyrke, før de stilles over en mektig fiende som på oppdrag fra Hitler sjøl er i ferd med å skaffe seg kontroll over et mektig våpen, skriver Variety.

Nå har det selvsagt rent mye vann under brua siden 2015. Åttitallsnostalgi er forlengst blitt storindustri. Søplete VHS-estetikk er adoptert av nynazister. Og Fassbender er gått fra Oscar-nominasjoner og genierklæringer til den ene filmflausen etter den andre.

Etter responsen på Reddit å dømme er det likevel «en del» som ser forventningsfullt frem til denne.