«The Sopranos»-skaper David Chase og hans med-manusforfatter på serien, Lawrence Konner, er i ferd med å gjenopplive sitt moderne mafiaunivers til en film.

«The Many Saints of Newark» skal fortelle forhistorien til den genierklærte tv-serien og utspille seg på 60-tallet, da en gjengkrig mellom italiensk og afroamerikansk mafia herjet i New Jersey. Vi snakker altså om en såkalt prequel, eller «Sopranos»-motsvaret til «The Phantom Menace» om du vil (neida).

Nå ser det ut som om Chase har funnet en av hovedrolleinnehaverne i filmen, nemlig en herre ved navn Alessandro Nivola. Ifølge Variety er Nivola aktuell for rollen som Richard «Dickey» Moltisanti – faren til den yngste capoen i Tony Soprano-crewet, Christopher Moltisanti.

Som du muligens husker fra serien (som du i våre dager kan se på HBO Nordic) har Tony et mykt hjerte for Chris (nåja, alt er relativt) og omtaler ham som «nevø» selv om de ikke er i nær slekt (Chris er egentlig fetteren til Tonys kone Carmela). Det skyldes at Dickie og Tony hadde et så nært vennskap at de så på hverandre som brødre, helt til førstnevnte ble drept, angivelig av en korrupt FBI-agent, mens sønnen fortsatt var et spedbarn.

Karakteren, som vi aldri ser på skjermen i løpet av de seks «The Sopranos»-sesongene, er helt klart et av de mer spennende figurene i seriens univers å bli bedre kjent med. Vi vet, gjennom omtale, at han kjempet i Vietnam, satt lenge i fengsel etter at han returnerte til USA, slet med alkoholisme og på ett tidspunkt startet en gjengkrig med en mafiafamilie fra Boston.

For Nivola blir nok dette noe av et karrierehøydepunkt, selv om 46-åringen tidligere har hatt roller i kjente filmer som «Face/Off»«American Hustle» og «Selma».

I fjor gjorde han dessuten en imponerende innsats i HBO-filmen «The Wizard of Lies», der han spiller den eldste sønnen til multi-milliard-svindleren Bernie Madoff, en rolle han gir et interessant intervju om her: