Den japanske elektronikk-giganten Sony har hatt noen utfordrende år. De har måttet kutte tusener av jobber, og har blant annet solgt unna pc-avdelingen sin for å snu trenden av røde tall.

Nå har de sluppet tall for første kvartal i inneværende regnskapsår, og de er grønne (via Deadline).

Ikke bare har de fått fart på salget av PlayStation 4 (spill og nettverk-avdelingen er opp nesten 100 % fra i fjor), men de har tjent en god slump med penger også på filmene som er produsert gjennom Sony Pictures.

Spesielt «The Amazing Spider-Man 2» og «22 Jump Street» har vært gode hjelpere for selskapet. Internasjonalt har Spider-Man alene solgt billetter for over 700 millioner dollar, eller 4,4 millarder norske kroner.

De har for øvrig utsatt de to neste «Spider-Man»-filmene, og vil i mellomtiden bygge ut dette filmuniverset med blant annet skurkefilmen «The Sinister Six».

«22 Jump Street» er fortsatt på kino, og har ennå ikke premiert i flere viktige, internasjonale markeder, men har allerede bidratt med 279 millioner dollar på billettkontorer verden over, som er godt over halvannen milliard norske.

De internasjonale markedene hjelper også Sony ved at valutakursene er i deres favør, når dollar og euro skal oversettes til yen.

Den positive forskjellen fra i fjor har også med å gjøre at en av fjorårets storsatsinger for Sony Pictures var floppen «After Earth».

Likevel, problemene er ikke over: Tross dette sterke kvartalet er det ventet at året totalt sett bringer med seg et nytt underskudd for Sony.

Hvis du er interessert, kan du klikke her for lese hele rapporten fra Sonys første kvartal.