Tomas Alfredsons kommende nyfilmatisering av «Brødrene løvehjerte» er det mest spennende prosjektet på mange, mange år.

Ikke minst fordi Alfredson  er en helt strålende regissør, men også fordi «La den rette komme inn»-forfatter John Ajvide Lindqvist er hyret inn som manusforfatter og Hoyte van Hoytema skal være fotograf.

«Brødrene løvehjerte» får dessuten et budsjett på nærmere 290 millioner kroner, og blir dermed trolig den dyreste skandinaviske produksjonen noensinne.

Tomas Alfredson på settet til «Tinker, Tailor, Solider, Spy»
Tomas Alfredson på settet til «Tinker, Tailor, Solider, Spy»

Da Norsk filminstitutt tildelte filmen fem millioner kroner i fjor, ble 25. desember 2014 oppgitt som premieredato. Men siden har vi egentlig ikke hørt så mye nytt – ingen skuespillere er hyret inn, såvidt vi vet, og vi har ikke hørt noe som helst om når innspillingen skal gå i gang.

Nå bekrefter Hoyte van Hoytema at filmen er et godt stykke unna.

– Det går framover, men det finnes ikke noe spikret premieredato, sier han til Moviezine.

Med et så stort prosjekt har det også vist seg komplisert å få alle detaljer på plass.

– Man vet aldri når det skjer. Finansieringen er så komplisert, siden så mange land er involvert. Det kommer til å bli en ordentlig bred film, og det innebærer at mange selskaper er involvert, sier van Hoytema til Moviezine.

På spørsmål om det er noen som helst sjanse for å få den klar til den tidligere annonserte premieredatoen 25. desember, svarer han:

– Nei, nei.

En tredjedel av «Brødrene løvehjerte» skal for øvrig spilles inn i Norge, blant annet vil Kirsebærdalen trolig bli lagt til et sted på vestlandet.

4 1/2 Fiksjon AS er det norske produksjonsselskapet som jobber på prosjektet.