Det går for lang tid mellom hver sesong av «Sherlock». Slik er det bare. Hovedrolleinnehaverne Martin Freeman og Benedict Cumberbatch har for travle ballkort i Hollywood, og serieskaperne Steven Moffat og Mark Gatiss arbeider med andre prosjekter på si.

Den forrige sesongen kom i 2013, etter en to år lang pause, og manusforfatter Gatiss har bekreftet at en ny hel sesong ikke kommer før tidligst 2016. Men i et nytt intervju har Freeman hintet til at det kan dukke opp en liten ventepølse i 2015.

– Om det blir en spesial – og dette er off-the-record; om dette var det britiske arbeiderpartiet hadde jeg fått sparken – så blir det til neste jul. En julespesial. Det er slik jeg forstår det, sier han til The Telegraph.

Som vanlig, ingen bekreftelser eller avkreftelser fra BBC. Det er langt fra sikkert at det er snakk om en full episode, men kanskje en kortere variant, som 7-minuttersepisoden «Many Happy Returns» som kom før sesong 3.

Vagt, men ikke utenkelig, og «sannsynlig» ifølge Freeman. Det er ikke første gang Freeman har nevnt noe slikt, men det er første gang han setter det i sammenheng med julen.

Serieskaper Moffat er glad i spesialepisodene sine, og gjorde i fjor høst noe tilsvarende for «Doctor Who» rundt 50-årsjubileet for serien – for å ikke la fansen vente helt til den 23. august i år (i helgen kom forresten en teaser for den nye sesongen).

Det kommer med andre ord uansett til å ta tid før vi får vite hvordan det gikk med Sherlock og Watson etter dramatikken på slutten av tredje sesong.

I år har nettopp «Doctor Who» holdt Moffat og Gatiss opptatt, mens Martin Freeman har lekt i TV-«Fargo» og «Hobbiten»-filmene, mens Cumberbatch har spilt inn blant annet «The Imitation Game», regissert av norske Morten Tyldum.

Cumberbatch skal også spille Richard III i en BBC-versjon av Shakespeare-stykket til neste år. Artig nok spiller Martin Freeman den samme rollen på scenen i London akkurat nå.

– Det er som om Shakespeare oppfant Gollum for 400 år siden, sier Freeman til The Telegraph, om den misformede og slue figuren Richard III.

Vi unner skuespillerne suksessen – for all del – men vi håper likevel at han ikke bare leker med oss nå. Martin Freeman, vi vet hva vi ønsker oss i julegave i 2015!