Vi har som vanlig gått gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene denne uka, og anbefaler godbitene i tillegg til å tipse om noen eldre filmer og serier du kanskje gikk glipp av.

Du kan få denne tipsguiden rett i Facebook Messenger hver fredag hvis du trykker her og velger «GET STARTED».

Netflix

Vi anbefaler «Volver» (2005). En av de aller beste filmene i den omfangsrike karrieren til den spanske regissøren Pedro Almodóvar, som også sikret også Penélope Cruz tidenes første Oscar-nominasjon for en spansktalende hovedrolle. Vakker og oppløftende, selv om den tar opp dypt alvorlige temaer som sykdom. svik og død.

Vil du heller ha noe skrekk eller sci-fi? Den helt ferske filmen «Annihilation» gir deg et par-tre skikkelige grøss, og masse nerdete tankemateriale å gruble på.

Humor? «Storefri» (2015) en liksom-dokumentarserie om intrigene som utspiller seg blant elevene på en barneskole.

Krim? «Collateral» (2018). Tankevekkende ny BBC-krim i fire deler og kanskje Carey Mulligans karriere-høydepunkt så langt.

HBO Nordic

Vi anbefaler «Bad Banks» (2018). Ny, uhyggelig tysk serie i seks deler om grådighet og maktspill i finansbransjens innerste sirkler. Serien er nydelig filmet og hovedrolleinnehaver Paula Beer er (hvertfall for oss) et interessant nytt bekjentskap. Hele sesongen er lagt ut, så her er det bare å binge.

Vil du heller se noe humor? «High Maintenance» (2012). Følg marihuanaselgeren «The Guy» på kryss og tvers av New York og møt en ny, merkverdig kunde i hver episode.

Glamour? Se «The Arrangement» (2018), en ny serie inspirert av hvordan scientologikirken koplet Tom Cruise og Katie Holmes.

Sci-fi? Det er fem uker til den neste sesongen, og passe tidspunkt for å begynne å se «Westworld» hvis du ikke gjorde det da den kom.

NRK

Vi anbefaler «The Bold Type» (2018). Komisk dramaserie om vennskap og karrierejag i redaksjonen i et dameblad i New York. Den passer ikke bare deg som leser Cosmopolitan og liker mote, storbyliv, kontorpolitikk, likestilling og bra damer som prøver å finne seg sjæl: Takket være en strålende cast er de fleste i faresonen for å bli dønn hekta på denne. Og hele sesongen ligger ute.

Vil du heller se norsk drama? «Jeg er din» (2012). Iram Haqs film om å være norskpakistansk aleneforelder i Norge – og samtidig både enerådig og rastløs.

Action? «The Wrong Mans» (2013). Halsbrekkende og ikke minst veldig morsom serie med James Corden i hovedrollen.

Komedie? «Match» (2017). Den svært originale norske serien der et ordinært liv kommenteres som om det var en fotballkamp.

TV2 Sumo

Vi anbefaler «Roeng» (2018). Ny humorserie fra folka bak «Lilyhammer», om en fattig, norsk kommune som plutselig får veldig mye penger mellom hendene. Bli kvitt drømmene om å vinne i Lotto med denne! Litt kjedelig i starten, men tar seg opp.

Vil du se noe mer familievennlig? Den Oscar-nominerte animasjonsfilmen «Boss Baby» (2017) treffer både barn og voksne.

Historietime? «The Birth of a Nation» (2016). Fortellingen om slaven som ledet et opprør i Virginia i 1831 slo ned som en bombe på Sundance-festivalen for to år siden.

Komedie? «Rivalene» (2017). Dansk parodi på den selvhøytidelige, eksentriske kunstneren, med flere norske skuespillere i sentrale roller.

Viaplay

Vi anbefaler «Counterpart» (2018). J.K. Simmons er FN-byråkraten som oppdager en parallell dimensjon, der det eksisterer´ en alternativ versjon av ham selv. Ikke alltid slike spaca tankespill leder til godt drama, men dette er svinebra tv i skjæringspunktet mellom spionthriller og sci-fi. Fun fact: Første episode er regissert av Morten Tyldum.

Vil du heller se en komedie? «Eddie the Eagle» (2016). Den sanne historien om den komplett talentløse, men ufattelig vågale britiske hopperen som alltid landet på kulen.

Såpeserie? Gi deg i kast med «Nashville» (2012), en perfekt guilty pleasure med seks sesonger spekket av intriger og masse deilig, glatt countrymusikk.

Spenning? «Empire» (2015) er et rått familiedrama med en hiphop-mogul i sentrum.