Som tidligere varslet: Traileren til Quentin Tarantinos «Django Unchained» er omsider ute.

Trolig har du sluttet å lese for lengst til fordel for playknappen i videovinduet over – hvis ikke gir vi deg et kort sammendrag.

Kort fortalt får du vel akkurat det du kunne håpe på/forvente: Til tonene av Johnny Cash-låta «Ain’t No Grave» introduseres slaven Django (Jamie Foxx). Han blir «kjøpt» fri av dusørjegeren/tannlegen Dr. King Schultz (Christoph Waltz).

Så går vi over til en James Brown-låt, og navnet til Quentin Tarantino fyller skjermen. I dette tilfellet er regissøren åpenbart filmens viktigste salgsargument.

Det viser seg uansett at Schultz og Django har felles interesser: Dusørjegeren er ute etter de Ku Klux Klan-affilierte Briddle-brødrene, mens Django vil ha igjen sin kone Broomhilda, som i sin tid ble kidnappet og solgt av de samme brødrene. Tipper disse går en ganske smertefull død i møte.

Etterpå må Schulz og Django dra fra plantasje til plantasje for å finne ut hvor Broomhilda er. Jakten vil lede dem til den frankofile, sadistiske og dypt usympatiske Calvin Candie, spilt av  Leonardo Di Caprio.

Mye av filmen står og faller på denne karakteren, og de få glimtene vi får av ham er lovende – en slags passiv-aggressiv, falsk myk og dødelig filmskurk er en rolle som bør by på en passende utfordring for Di Caprio.

Rollelista til «Django Unchained» er lang som et vondt år, og det er mange vi ikke får se her – blant dem Don Johnson, som dukker opp i en rolle som visstnok skal være svært minneverdig.

Så du trenger trolig ikke være redd for at du har blitt servert hele filmen nå, selv om det føles som om traileren forteller ganske mye.

Andre skuespillere i «Django Unchained» er forresten Samuel L. Jackson, Dennis Christopher, Laura Cayouette, Don Johnson, M.C. Gainey, Tom Savini, Joseph Gordon-Levitt, Anthony LaPaglia, RZA, Misty Upham, Tom Wopat, James Remar, James Russo, Todd Allen, Rex Linn, Catherine Lambert, Daniele Watts og Michael Bacall.

 

 

Hva syns du om traileren?