I det kommende «South Park»-spillet «The Stick of Truth» skal du beskytte hjembyen fra hippier og underbuksegnomer, og du møter kjente rollespillarketyper som trollmann, alv og jøde.

Jødekarakteren er, ifølge Cartman, «høy risk, stor belønning», og øker i styrke jo nærmere den er døden – men kan ikke redde byen fra den kommende invasjonen. Jøder kan nemlig ikke være frelsere, ifølge Cartman. Alt håpet ligger på den nye fyren i byen – deg.

Seriefenomenet, som startet med den virale videosnutten «The Spirit of Christmas» laget i papp og papir på midten av 90-tallet, starter sin 17. sesong i september. Utålmodige fans kan straks døyve serieabstinensene med «The Stick of Truth», som kommer ut 30. april. Serien er adaptert til spill flere ganger tidligere, i alt fra 3d-skytespill til Super Mario-lignende plattformspill.

Denne gangen har ambisjonen til serieskaperne Trey Parker og Matt Stone vært å lage et spill som føles som å gå rundt i serien – noe som medførte at de endelig måtte kartlegge arkitekturen i serien de har jobbet nitidig med i 15 år.

Spillet er i følge skaperne delt opp i flere verdener og fraksjoner, og er inspirert av store fantasyspill som «Skyrim», slik at det skal føles som et ekte rollespill. Grunnhistorien handler for øvrig om karakterene og deres relasjon, idet du prøver å bygge deg opp som «den femte beatle» i firkløveret som har utgjort seriens karakterer siden begynnelsen.

I dokumentaren «6 Days to Air» forteller Parker og Stone om den hektiske skapelsesprosessen av serien, som de fremdeles styrer ned til minste detalj – fra unnfangelse, til regi og stemmelegging. Det samme oversynet har de hatt i skapelsen av dette spillet.

Spillets kostymer tar utgangspunkt i «Ringenes Herre»-parodien «The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers», hvor gutta ved en feiltakelse har fått en pornofilm i stedet for den kjente fantasyfilmen, og danner et brorskap for å sende ondskapen tilbake.

Episoden kan ses i sin helhet her.

«South Park»-gjengen kom for øvrig med en aldri så liten videoreferanse til Tolkien-universet da de åpnet Video Game Awards i fjor også.

Den største gleden ved det hele er uansett at «The Stick of Truth», til tross for all verdens innovasjon innen spillteknologi, fremdeles ut som om det kunne vært laget i papp og papir av to steine og kompromissløse filmstudenter på 90-tallet.

Og det er jo akkurat den verden vi ønsker å være en del av.