Etter noen ukers rykteflom om at de kom til å legge ned superheltfilmuniverset sitt, gikk Sony nylig ut og sa at de bare ville utsette planene sine for flere «Spider-Man»-filmer.

Men i natt smalt de til med en godbit som kan plassere dem foran Marvel/Disney og Warner Bros i iallfall én av superheltkøene: Sony planlegger nemlig en spin-off med en kvinnelig hovedfigur – kanskje allerede så raskt som i 2017, ifølge kilder i selskapet.

– Hvilke andre filmer vi kunne gjøre var alt vi snakket om mens vi spilte inn den forrige filmen, sier en anonym kilde fra produksjonen til pålitelige Deadline.

– Med «Salt», «Wanted» og «Lucy» er det stor apetitt for dette akkurat nå. Det var et tilbakeslag på gang da vi produserte en «Spider-Man»-film til så raskt, og du må høre på fansen – vi må finne ut av det og prøve å gjøre noe nytt.

Skurkefilmen «Sinister Six» fra manusforfatter og regissør Drew Goddard («Buffy», «Cabin in the Woods») kommer i 2016, og «Amazing Spider-Man 3» – med den videre historien om Andrew Garfields Peter Parker – kommer i 2018.

Innimellom dette skal Sony ha hyret inn Lisa Joy («Pushing Daisies», «Burn Notice», kommende «Westworld») til å skrive et manus for en hittil ikke kjent film – visstnok med en kvinnelig hovedrolle. Mulighetene er mange fra «Spider-Man»-universet, men mest sannsynlig er det nok Black Cat det er snakk om.

Figuren Felicia Hardy – som i tegneseriene er den katteaktige mestertyven – ble introdusert i «The Amazing Spider-Man 2» (spilt av Felicity Jones), men da uten noen referanser til at hun skulle bli Black Cat. Her er hun i en slettet scene fra filmen:

På den annen side – det er mange kvinner å ta av også blant Spider-Mans venner og uvenner. Andre muligheter er blant andre Spider-Woman og Spider-Girl – kanskje for like i navnet til hovedpersonen?– samt Stunner eller Firestar.

Kanskje er det dette Katee Sackhoff («Battlestar Galactica») har vist til når hun de siste dagene har lagt fram fire hint til et «Super»-hemmelig prosjekt på Twitter? Hun sier at det ikke er et Marvel-prosjekt – men det kan jo alltids være et Sony-prosjekt?

 

Samtidig skriver også Deadline at Alex Kurtzman og Ed Solomons planlagte «Venom»-film – som nå heter «Venom Carnage» – også skal komme ut i 2017. Ingen av disse har fått noen offisiell dato ennå.