Hørt om «Angry Birds»?

Det hele begynte som et veldig populært sengetøysett, før det ballet på seg med plysjleker, flipflops, smykker, mobildeksler, termoser, møbler, bærbare høyttalere … samt et mobilspill (slik det gjerne gjør når sengetøysett blir populære nok).

Nå har åpenbart også Sony Pictures hørt om undergrunnsfenomentet, og kastet seg rundt for å smi mens jernet er varmt.

I dag offentliggjorde de derfor at de akter å lansere «Angry Birds»-filmen 1. juli. Ikke i år, ikke neste år, ikke året etter det – men i 2016.

Filmen ble opprinnelig annonsert tilbake i desember, da det ble klart at de finske skaperne i Rovio skulle lage filmen internt. «Despicable Me»-produsent John Cohen ble hentet inn som produsent, mens tidligere Marvel-sjef David Maisel skulle overse prosessen hos Rovio.

Basert på «Angry Birds Toons», som ble lansert i mars i år, skjønner vi at det tar tid å lage en fullaftens animasjonsfilm med såpass høyt kunstnerisk nivå som franchisen krever.

Noen som ikke gidder å ta seg like lang tid med fuglefilmen sin, er åpenbart slappfiskene som står bak «Rio 2». Den kommer allerede neste år, og i traileren som kom i dag er attpåtil alle fuglene GLADE: