Spørsmål til dere som har fulgt amerikansk indiefilm lenger enn meg: Har det alltid vært laget like mange komifilmer på lavt budsjett som nå? Det virker som om det nesten hver uke kommer en ny trailer eller noe sånt til en liten komifilm, og mange av dem får jeg faktisk lyst til å kaste bort litt tid på.

I intervjuet indiekomifilmskaper Mark Duplass nylig gjorde på podcasten til Marc Maron snakker han om at digitalkamerarevolusjonen har gjort det såpass billig å lage film, at det er mye lettere for sånne som ham å få realisert prosjekter. Og til dels store stjerner jobber gjerne billig/gratis for undergrunnsfilmskapere hvis de tror resultatet kan bli interessant.

Uansett: Dagens småartige lavbudsjettskomedie heter «3,2,1… Frankie go Boom», og har bra folk på rollelista: «Sons Of Anarchy»-hovedrolleinnehaver (og oppsiktsvekkende dårlig skuespiller) Charlie Hunnam, Hellboy/«Sons Of Anarchy»-kollega Ron Perlman, Chris O’Dowd (fantastisk rolle i «Girls»!) og Lizzy Caplan, blant andre.

Premisset (som er litt kronglete forklart i traileren) er som følger: Frank (Hunnam) og Bruce (O’Dowd) er to brødre som alltid har vært bitre rivaler. Alkoholikeren og filmskaperen Bruce har pleid å lage små filmer der han plager broren – blant annet filmer han Frank når han får vite at hans blivende kone har vært utro.

Filmen får en milliard treff eller noe slikt på Youtube.

Når Frank en dag treffer den stupfulle Lassie (Caplan) og til slutt klarer å overkomme sin midlertidge impotens for å ha sex med henne, vet ingen av dem at Bruce står utenfor og filmer alt.

Det som følger virker å være en klassisk amerikansk farsekomedie, som blant annet involverer en overbeskyttende og skyteglad far (fabelaktige Chris Noth) og en datahacker i drag (Perlman).

Filmen slippes først på amerikanske iTunes 10. september. Hører dere det, norsk videobransje? Først på iTunes.

Det er imidlertid uvisst om «3,2,1… Frankie go Boom» i det hele tatt kommer til Norge.