Jøss! En av våre favorittfilmer fra 2008, Sondre Lerche og en norsk-ish regissør i én og samme nyhet?

Jepp. Heng med!

Nyheten er kanskje ikke spennende ved første øyekast – Variety rapporterer at Anne Hathaway skal spille hovedrollen i et amerikansk indiedrama kalt «Song One», om en ung kvinne som kommer hjem når broren blir skadd, og som forelsker seg i sin favorittmusiker. Låter søtt.

Hathaway har et stort navn allerede, som er i ferd med å bli enda større med rollen som Catwoman i «The Dark Knight Rises» og Fantine i «Les Miserables». Det som gjør «Song One»-prosjektet spennende er at filmen produseres av gjengen som også lagde fine «Rachel Getting Married» i 2008 – filmen som også landet Hathaway en Oscar-nominasjon:

Dessuten er valget av regissør spennende, sett med norske øyne. Hun heter nemlig Kate Barker-Frøyland, og har blant annet flere av Sondre Lerches musikkvideoer på merittlista:

Synes du navnet hennes har en slags norsk klang, har du forsåvidt rett i det. Etter å ha rotet litt rundt på Google fant vi ut at regissøren er gift med Thomas Jeppesen Frøyland, en sogning som jobber for FN i New York.

Her er forresten en Sondre Lerche-video til som Kate Barker-Frøyland har regissert: