Den danske regissøren Søren Kragh-Jacobsen er et kjært navn for mange nordmenn – ikke minst på grunn av det internasjonale gjennombruddet med Dogme-filmen «Mifunes siste sang» (1999), men også for eldre ting som «Vil du se min smukke navle?» (1978) og «Gummi-Tarzan» (1981).

De siste årene har det imidlertid vært mer stille fra mannen.

Nå har han slått seg sammen med vår alles «Forbrytelsen»-heltinne Sofie Gråbøl og svinefine Søren Malling («Borgen», «Kapringen»), og planlegger å slippe «I lossens time» i Danmark i slutten av mai.

I dag kom det en trailer til filmen, se den i videovinduet øverst.

Søren Kragh-Jacobsen under innspillingen.

Sofie Gråbøl spiller altså filmens hovedrolle, presten Helen,som hentes til en lukket anstalt av psykologen Lisbeth (spilt av Stine Egholm Olsen). Her utføres det et eksperiment med traumatiserte ansatte, men alt er ikke helt som det ser ut til når en ung gutt hevder han er en del av Guds plan.

Noe av årsaken til at vi har litt forventninger til denne er at manus delvis er skrevet av Tobias Lindholm, som også skrev manuset til straks kinoklare «Kapringen». Det er en helt klokkeren film, som vi ikke kunne anbefalt sterkere om du tenker deg på kino i påsken:

Men tilbake til «I lossens time». Filmen er basert på Per Olof Enquists stykke ved samme navn, og til tross for at den lefler problematikk knyttet til «det overnaturlige» tyder traileren på at vi snakker om et drama her, og ikke noe thriller/gyser-materiale.

Filmen kommer på danske kinoer 23. mai. Eventuell norsk premiere er ikke fastsatt.