«En stor favoritt», kalte Asbjørn Slettemark HBO-serien «Enlightened» her på bloggen. Og Asbjørn hadde mange andre tv-kritikere på lag: Sesong to, som nettopp er ferdigspilt, oppnådde 96 av 100 på Metacritic (med andre ord har den fått enormt god kritikk).

Likevel har HBO nå besluttet å legge ned serien. Det blir ikke bestilt noen tredje sesong.

– Det var en veldig vanskelig beslutning. Vi er likevel stolte av serien, og ser fram til å jobbe med (serieskaper) Mike White og Laura Dern i framtiden, sier HBO i en uttalelse ifølge Hitfix.

«Enlightened»-skaper Mike White.

Problemet med «Enlightened» var vel at inngangsbilletten var såpass høy – hovedkarakter Amy (Laura Dern) er umiddelbart vanskelig å like, og ved første øyekast framstår serien som nok en pinlighetskomedie om en karakter med mye vilje, men liten selvinnsikt.

Utover i serien vokser den imidlertid voldsomt, blir nyansert, morsommere og temmelig rørende.

Men seerne har ikke stilt opp. Første episode debuterte med 210 000 seere i USA, og tallene har ikke tatt seg nevneverdig opp.

Mike White har nok også vært klar over hvordan ståa var, og siste episode i sesong to kan også fungere som en slags avslutning på serien (mange sammenlikner avslutningen med siste episode av legendariske «Freaks and Geeks», som var en av Mike Whites tidlige tv-jobber).

Uansett triste nyheter, men vi spår at mulighetene for en Kickstarter-kampanje i 2016 definitivt er til stede.

HBO taketh away, men de giveth også en hel del.

Og samtidig med nyheten om «Enlightened»-kanselleringen kom også nyheten om at kabelgiganten forbereder et nytt prosjekt som får en del nerdehjerter til å hoppe.

The Playlist rapporterer nå at de utvikler en thrillerserie med briten Ben Wheatley kalt «Silk Road».

Ben Wheatley.

Wheatley er ingen hvemsomhelst – her til lands er han kanskje mest kjent for den interessante og ultravoldelige filmen «The Kill List», som Espen her på bloggen ga en litt gnien firer. Se den her.

I fjor regisserte han den bekmørke horrorkomedien «Sightseers», som vi fremdeles venter spent på om kommer til Norge:

Ingen detaljer om «Silk Road» finnes i skrivende stund, men Wheatley får i hvert fall ekstremt erfarne produsenter med seg – blant dem Laeta Kalogridis («Avatar», «Shutter Island»), James VanderbiltZodiac») og Bradley J. FischerBlack Swan», «Zodiac», «Shutter Island»).