Jo Nesbø-adaptasjonen hadde premiere i USA i helga, og hva gjorde publikum?

Gjennomskuet publikum de surmagede filmkritikerne? Ignorerte publikum titler som THE SNOWMAN IS A JUMBLED NONSENSICAL MESS og THE SNOWMAN IS EVEN WORSE THAN YOU’VE HEARD?

Trommet de sammen familie og venner for å oppleve to timers bloddryppende morderjakt og anonyme allværsjakker i gråhvitt, norsk vinterlandskap?

Nei, de gjorde nok ikke det.

«Snømannen» endte med visninger i beskjedne 1800 saler og når ikke høyere enn en 8. plass på lista over USAs mest sette kinofilmer i helga, skriver Box Office Mojo.

En inntjening på 3,4 millioner dollar svarer neppe til Universals forventninger, og muligheten for en James Bond-liknende filmserie basert på Harry Hole-romanene må vel sies å henge i en stadig tynnere tråd.

Heller ikke oppløftende: Cinemascore, som måler publikums respons på filmer ved å stille spørsmål ved utgangen, rater «Snømannen» til en D – nest verst på skalaen.

Her i Norge er nysgjerrigheten på å se Oslo, Bergen, Rjukan og Atlanterhavsveien gjennom Hollywoods briller fortsatt stor nok til at «Snømannen» fortsatt er den mest sette filmen, to uker etter premieren. Men besøkstallet på 84743 premierehelga falt til 26793 denne helga.