Vi er bare en måned unna de avsluttende episodene av «Breaking Bad», og å forvente noe annet enn skikkelig mørke er bare naivt.

Men! Som vi tidligere har nevnt, er det god grunn til optimisme oppi det hele. Serieskaper Vince Gilligan har nemlig snakket aktivt om en egen spinoff-serie med favorittadvokat Saul Goodman i hovedrollen – og ifølge The Wrap går disse planene fremover med god fart.

Serien, som godt mulig kan hete «Better Call Saul» (akkurat som den fantastiske nettsiden hans) er ifølge Gilligan «ennå ikke helt satt i stein, men definitivt noe vi har bånn gass på og prøver å få til å bli noe av.»

Om serien virkelig blir noe av (vi krysser fingrene), vil det mest sannsynlig være «Breaking Bad»-produsent Peter Gould (som også skapte Saul-karakteren) som kjører showet. I hovedrollen som Saul vil vi naturligvis finne Bob Odenkirk.

– Vi jobber nå med å jobbe fram en pitch, for så å ta den til de forskjellige kanalene og studioene med håp om at alle vil enes om at det er et virkelig morsomt show vi har i hende, sier Gilligan.

Foreløpig har han imidlertid ikke bestemt seg for om serien skal være av typen «lett latter over en halvtime» («jeg vil ikke kalle det sitcom-y, men litt mer tradisjonell halvtimeskomikk») eller en mer dramaaktig timesvariant («det glir litt mer naturlig inn i «Breaking Bad»-universet»).

En annen ting Gilligan holder helt kjeft om, er hvorvidt «Better Call Saul» vil finne sted før eller etter hendelsene i «Breaking Bad».

– Jeg må nesten holde munn om hvorvidt det vil bli en oppfølger eller ei. Fordi du vet aldri hvem som vil bli stående igjen etter at støvet har lagt seg etter de siste åtte episodene av «Breaking Bad».

Auda.