Med 112 filmer på samvittigheten er produsent Joel Silver («The Matrix», «Sherlock Holmes») vant til å få ting unnagjort. Og ifølge Deadline er det nettopp det han nok en gang skal gjøre med en nyversjon av «Flukten fra New York», sammen med Studio Canal.

Opprinnelig var det John Carpenter som i 1981 tok oss med inn i en dystopisk framtid – hele veien til ødelagte 1997, der New York var forvandlet til et høysikkerhetsfengsel.

«Flukten fra New York» var en satire over byens høye krimrate på 70- og 80-tallet – men fungerte like godt som beinhard sci fi-action. Spesielt da Kurt Russell gjorde sin livs rolle som ekssoldaten Snake Plissken, som fikk det utakknemlige oppdraget å reise til New York for å redde USAs president etter at Air Force One krasjlandet i byen.

Dette er ikke første gang det er snakk om et gjensyn med Carpenters versjon av 1997. Sist var det New Line som planla å lage en reboot med blant andre Tom Hardy, Jeremy Renner og Gerard Butler som mulige kandidater til rollen som Plissken. Forsåvidt gode forslag som Silver og Studio Canal kan følge opp, det.