En ny film fra regissør David Fincher («The Social Network», «Fight Club», «Se7en») er som regel alltid verdt å notere seg, og når den i tillegg er basert på en av de største litterære krimsuksessene i dette tiåret er det all grunn til å stoppe opp.

Nå har Fincher nemlig filmatisert Gillian Flynns kritikerroste bestselger «Gone Girl» («Flink pike» på norsk), og i natt kom den første traileren.

Boka «Gone Girl» er skrevet fra perspektivene til to hovedkarakterer — Nick (Ben Affleck) og Amy (Rosamund Pike), som er nygifte og som har flyttet til Nicks hjemby North Carthage, Missouri, etter at han har mistet jobben.

Ekteskapet hangler, og når Amy så forsvinner på mistenkelig vis står Nick igjen som hovedmistenkt.

gonegirlposter

Det er vel ikke å fortelle for mye hvis man antyder at historien tar noen ganske brå vendinger, men dere som har lest boka trenger ikke å være så altfor redde for at filmen blir helt overflødig.

Flynn, som også har skrevet manuset til filmen, har nemlig totalt omskrevet historiens tredje akt:

– To år hadde jeg brukt på å sette sammen åtte millioner legobiter til historien som utgjorde boka «Gone Girl». Og da ble det veldig artig å ta en hammer, smadre alt sammen og sette det sammen på nytt til en film, sa hun til Entertainment Weekly tidligere i år.

Det var sikkert et nødvendig trekk å gjøre noen endringer, da boka har solgt tre millioner eksemplarer bare i USA (den ble beskrevet som det største litterære fenomenet i 2012 ved siden av «50 Shades of Grey»), og har også toppet bestselgerlistene i Norge. Den store avsløringen i boka vil derfor være kjent for mange.

Uansett er det lett å kjenne igjen elementer fra boka i traileren – mange vil for eksempel nikke gjenkjennende av Nicks totalt malplasserte smil når han blir tatt bilde av foran savnet-plakaten av Amy.

gonegirl_glis

Det er også flere kjente fjes i filmen som ikke dukker opp i traileren, blant annet spiller Neil Patrick Harris rollen som intense Desi Collings, mens Tyler Perry skal portrettere stjerneadvokaten Tanner Bolt.

Trent Reznor og Atticus Ross står bak filmmusikken til «Gone Girl», men traileren er lydlagt av Charles Aznavours klassiske sviske «She» – en låt Elvis Costello tidligere har spilt inn en coverversjon av (og som her framføres av Richard Butler fra Psychedelic Furs).

Norsk kinopremiere blir 3. oktober.

PS: Nylig ble det også kjent at Gillian Flynn og David Fincher også utvikler en serie for HBO basert på den superspennende britiske Channel 4-serien «Utopia». Begge skal produsere serien, mens Flynn etter planen skal skrive manus.