Ifølge «Betteridges Law of Headlines» vil alle overskrifter et spørsmålstegn i enden så godt som alltid kunne bli besvart med «NEI».

Men det må da være lov å spekulere.

I natt dukket et rykte om plottdetaljer for «Star Wars» opp på den velrennomerte nerdesiden Badass Digest.

Ryktene spinner en historie med mange likheter til «Star Wars Episode IV: A New Hope»:

– Se for deg «Star Wars»-rulleteksten, og når den slutter vendes kameraet opp mot stjernene. Men istedet for et romskip som kommer inn i bildet ser vi… en hånd! En avkuttet hånd, som reiser gjennom verdensrommet. En avkuttet hånd med en lyssabel, skriver Devin Faraci.

Hånden faller til en ørkenplanet der den blir oppdaget av filmens antatte helter, spilt av Daisey Ridley og John Boyega – to av de ferske skuespillerne – som ser det er et jediverktøy og vil gi den tilbake dit den kom fra.

John Boyega og Daisy Ridley – to av skuespillerne i den kommende «Star Wars»-filmen.
John Boyega og Daisy Ridley – to av skuespillerne i den kommende «Star Wars»-filmen.

Deretter finner fram til de Han Solo og Chewbacca – som tilsynelatende flyr et nytt skip, og gjenkjenner det som Luke Skywalkers lyssabel. I den nye tidslinjen skal Luke ha vært forsvunnet i 30 år etter slutten på «Return of the Jedi».

Filmens sentrale handling blir derfor å finne Luke, mens onde krefter bygger et mektig solsystemknusende våpen på en fjern isplanet, ifølge nettsiden.

Selv om dette ikke er helt utenkelig, så er det plottpoeng som må taes med et trailerlass med salt.

Regissør J.J. Abrams filmer er velkjent for ulike avisender – blant annet ved å uttale falske eller lettere endrede plottpoeng for «Star Trek»-filmene – med mål om å holde detaljer rundt filmen skjult. Å slippe et falskt manus er dermed ikke helt usannsynlig, når de hittil har klart å holde handlingen tett til brystet.

Abrams bruker gjerne «The Mystery Box» som et forbilde for sine egne filmer, en tanke om at det ukjente mysteriet gjør opplevelsen bedre.

Nylig var det nerdedebatt da det gikk et rykte om at Kevin Smith («Clerks»), regissør og offentlig nerd, ble beskyldt for å ha fått i oppdrag å skrive et falskt manus for den kommende superheltfilmen «Superman vs. Batman». Dette avkreftet han senere på sin egen nettside:

– Ingen storstudioer ville ha sluppet en mann som meg nær franchisene sine – selv om det bare var for et tullemanus for å narre nyhetsnettsider.

Ydmyke ord fra en mann som på 90-tallet faktisk ble hyret inn for å skrive en Supermann-film.

Og som nylig var på – et ikke grunngitt – besøk på «Star Wars»-settet, uten å få lov til å si noe om hva som skjedde der – annet enn gjennom et Instagram-bilde:

Om vi da lar konspirasjonsteorien gå en full runde, så gjetter vi Kevin Smith har fått i oppgave å skrive et falskt «Star Wars»-manus, for så å slippe ryktet om at han har sluppet et falskt «Superman vs. Batman»-manus, for så å nå slippe selve «Star Wars»-manuset.

Er det mindre troverdig enn at Abrams første «Star Wars»-film fokuserer på en avkappet hånd? Hittil ikke navngitte «Episode VII» får premiere den 18. desember 2015.