NB: Bakomfilmen inneholder enkelte spoilere fra «Arme riddere». Det kan hende du bør vurdere å se filmen først, hvis du har tenkt til det.

Denne uka ble «Arme riddere» sluppet på Video on demand (lei den her), og i den forbindelse har produksjonsselskapet Fantefilm og distributør Nordisk filmdistribusjon gitt oss tillatelse til å vise en bakomfilm som også er å finne på dvd-utgaven, se den i videovinduet øverst.

Filmen gir et artig lite bilde fra innspillingen av en film der blodmengden langt overskrider gjennomsnittet i en norsk produksjon.

I går intervjuet vi forresten regissør Magnus Martens om innspillingen, hans nye tv-seriene «Nattskiftet» og samarbeidet med Jo Nesbø:

– Det var han som hadde historien og ideen som han mente kunne bli en kul film, men utover det hadde jeg frie tøyler da jeg skrev manus. Underveis kom Nesbø med sine betraktninger. Det var fint å få input fra en kar som har så peiling som han har – selv om han strengt tatt aldri har skrevet film før, fortalte Martens blant annet.

Les hele intervjuet her.

Offisielt synopsis:

Vettskremt og blodig våkner Oscar Svendsen med en hagle i hendene i det som en gang var en anstendig strippebule ved Svinesund.

 Rundt ham ligger åtte lik, og foran ham står Kripos-etterforsker Solør og peker på ham med en pistol. For Solør fremstår det klart at han har den skyldige selv om Oscar hardnakket bedyrer sin uskyld. Nølende begynner Oscar å fortelle den utrolige historien om fire karer som sammen vant 12 rette i tipping og fikk 1.739.361 kr i fanget. Pengene skulle vise seg svært vanskelig å dele på fire.

 

Var «Arme riddere» noe tess? Hva funket/funket ikke? Som vanlig er kommentarfeltet åpent hvis du har noe på hjertet:

 

  • Lei «Arme riddere» her