At det ikke ble noen Oscar-priser på Jo Nesbø-adaptasjonen «Snømannen», regissert av kvalitetsfilmskaper Tomas Alfredson og spilt inn i Norge med generøs tilbakebetalingsstøtte fra staten, overrasket absolutt ingen.

Men nå viser det seg at «Snømannen» var nær å få en prominent plassering i prisutdelingsshowet som ble sendt natt til mandag og følges av filmentusiaster over hele verden.

Komikertrioen The Lonely Island (Akiva Schaffer, Andy Samberg og Jorma Taccone) har nemlig avslørt at de ble hyret inn for å skape et humorinnslag til showet. Innslaget var tenkt å skulle spilles inn på forhånd med noen av verdens største filmstjerner, men ble skrinlagt da produsentene mente det var både finansielt og logistisk umulig å gjennomføre.

Derfor har komikerne istedet publisert skissen for innslaget på Youtube, og det er verdt å se selv om du bare må forestille deg hvordan det faktisk hadde blitt med folk som Chris Hemsworth, Gal Gadot og Tiffany Haddish foran kamera.

Ikke minst fordi planen var å også inkludere Michael Fassbender for et realt spark i leggen på den «norske» Hollywood-filmen, som ble en stor flopp både i billettlukene og i avisenes kritikerspalter.

Schticken i videoen er at rollefigurene i alle de mest finansielt suksessfulle 2017-filmene, som «Thor: Ragnarok», «Wonder Woman» og «Girl’s Trip», klager over at de på sedvanlig vis er oversett av Oscar-juryen.

I dette selskapet hører ikke «Snømannen» hjemme i det hele tatt, hvilket naturligvis er selve poenget (well, I thought it was a neat idea…).

Krimfilmen endte med en total kritikerscore på 8 prosent på Rotten Tomatoes og ifølge Box Office Mojo spilt inn 43 millioner dollar, nok til å dekke inn produksjonsbudsjettet, men sannsynligvis en tapsproduksjon for Universal Pictures hvis du regner med utgifter til markedsføring.

Det er naturligvis ikke første gang filmen er gjenstand for til dels stor humor. Vi nøyer oss med å nevne Dagens Næringslivs anmeldelse.