Film kan være en magisk opplevelse, men det er gjerne etter at hundrevis av folk har gjort en god jobb med å skape magien.

Mens det hele pågår på settet, er det imidlertid ikke alltid like lett å se magien blant alle de grønne veggene og kulisser som ikke har vært gjennom det digitale etterarbeidet.

Så også på settet til de to siste «Hobbiten»-filmene, som likevel trygt kan sies å være imponerende i seg selv.

Peter Jackson har nettopp sluppet en innspillingsdagbok (se den øverst i saken) fra «pick up»-filmingen, altså perioden etter hovedinnspillingen der scener gjerne skal fylles ut eller endres litt på – her er det også snakk om scener fra den første «Hobbiten»-filmen, så vi snakker om en viss avstand i tid.

Det krever at absolutt alle på settet har en petantisk tilnærming til detaljer, noe som også krever sitt av sminkører, rekvisitører, kostymeansvarlige og ikke minst skuespillerne selv.

Samt de mange statistene, som helst ikke bør ha lagt på seg for mye eller befinne seg på andre siden av kloden …

Men heldigvis er det alltid tid til litt dvergetrening!

Hovedinnspillingen av de to neste «Hobbiten»-filmene er nå over – de ble tatt i en omgang – og etterarbeidet kan dermed gå igang for fullt så neste film ut, «Hobbiten: Smaugs ødemark», kan få sin premiere til jul i år.