Vi har fått et eksklusivt (minus P3, men det teller ikke, fordi det er radio) intervju med den iranske TV-reporteren Bijan Samami. Han arbeider for den nyoppstartede TV-kanalen Tekon TV, Irans svar på MTV, ifølge ham selv. De er ute med deres andre reportasje fra Aserbajdsjan (se den i videovinduet øverst).

I dagens episode kan vi se at det blir avslørt hvem som egentlig står bak Toojis forferdelige sykdom. En jødisk prinsesse ved navn Marte Stokstad har kommet seg inn på rommet hans og fjernstyrer temperaturen på stakkars Toojis hotellrom. Dette håper hun skal sette stemmen hans ut av spill. Men hvorfor er den iranske reporteren så forferdelig glad i Tooji?

– Tooji er persisk. Jeg er persisk. På samme måte som vi setter iran på kartet gjennom fjernsyn, setter Tooji Iran på kartet gjennom musikken sin.

– Hva er planene fremover?

– Vi skal følge Tooji på vei mot sin seier på lørdag, som også er hans bursdag. Da skal vi feire ham med gaver og overraskelser. Nå følger vi reisen hans frem til helgen, samtidig som vi setter søkelyset på Aserbeidjan som land, også skal vi snakke med en del av folka her.

– Hvordan går arbeidet så langt?

– Jeg er glad for at vi fikk gravet frem den skitne planen til jødeprinsessen og i morgen får seerne få et innsyn i homodebatten som foregår her nede. Alt er ikke så rosenrødt som det fremstår. Aserbaidjan er et ekstremt homofilt land. Iran er milevis mer hetero enn dem.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Overveldende. Hele Iran følger med på Tekons første internasjonale reportasjeprogram. De er stolte av hvordan jeg har portrettert lørdagens vinner og vertslandet.

– Noen siste kommentarer til Comoyos lesere?

– Takk til muslimnasjonen Norge for deres støtte. Alle må huske å stemme på Tooji, så Iran vinner. Og Iran er det beste landet i verden, det må vi få frem.