Er Channing Tatum i ferd med å ta en Matthew McConaughey? Det er ikke sikkert du hørte det her først, men skuespilleren som brøt gjennom i de reklameglætte «Step Up»-dansefilmene har allerede begynt å skape Oscar-buzz lenge før det store publikum har fått se «Foxcatcher».

Han er selvsagt ikke alene, sammen med han er en annen skuespiller i en – for seg – utradisjonell rolle. Både Steve Carell og Tatum har blitt utstyrt med ansiktsforandrende proteser, som skal få de til å ligne mer på de filmen er basert på – John Du Pont og Dave Schultz.

Men først, en teaser fra Bennet Millers («Moneyball», «Capote») nyeste film:

«Foxcatcher» omhandler den olympiske bryteren Schultz sitt forhold til den filantropiske, styrtrike brytetreneren Du Pont. Sistnevnte får i løpet av filmens handling stor innflytelse over førstnevnte, noe som ikke er helt heldig, da den eksentriske treneren viser seg å ha en viss glede for maktutøvelse.

Vi skal ikke avsløre noe om filmens handling, som virker nært nok basert på ekte hendelser til at du kan lese Wikipedia-artikkelen om Du Pont om du vil ha spoilers.

«Foxcatcher» er planlagt for premiere midt i «Oscar-vinduet» på høsten, noe som tyder på at Sony håper på at Akademiet skal legge ekstra godt merke til dem – det var også her de la Millers tidligere filmer, «Moneyball» og «Capote», som til sammen raket med seg flere nominasjoner og én pris.

FOXCATCHER

Carell er mest kjent fra komedier, men han har lekt seg litt i mer alvorlige roller noen år nå, ta for eksempel fjorårets «The Way Way Back», og Tatum gjorde det samme i «Magic Mike», riktig nok som stripper, sammen med blant andre Matthew McConaughey.

Håpet må være at Tatum kan gjøre som nettopp McConaughey – ta et lite steg bort fra middelmådige (og dårlige) filmer, og etter hvert vise at han er mer enn magemusklene sine.

I de kommende årene jobber han blant annet med å skrive «Magic Mike»-oppfølgeren «XXL», som skuespiller i Coen-brødrenes «Hail, Caesar», og muligens som regissør for Nesbø-adapsjonen «Sønnen».

Spennende nok?

Foxcatcher_poster