I svært nærstående framtid skal du etter alt å dømme benke deg foran en skjerm for å returnere til HBOs labyrintkarusell av en science fiction-serie kamuflert som en western, nemlig «Westworld». Første episode (titulert «Journey into Night») av sesong to (titulert «The Door») er ute på HBO Nordic nå.

Men siden dette ikke akkurat er «Hotel Cæsar» (uten forkleinelse) og det er gått nesten halvannet år siden førstesesongen rundet av, kan noen enhver trenge en liten oppdatering på hva som er ståa i serieuniverset før man dykker inn i det.

Den beste måten å gjøre det på, er naturligvis å lese Filter Film og TVs ekstremt finmaskede, analytiske og underholdende recaps av episodene i førstesesongen (vi lenker til dem nederst).

Men siden det er temmelig tidskrevende, og du antakelig er utålmodig etter å droppe all denne lesinga for komme igang med tv-seingen, har vi rablet ned denne veldig kjappe oversikten over hvem de fire mest sentrale figurene er, og hvor vi forlot dem den gangen i desember 2016.

Spoilere her, såklart!

Dolores Abernathy (Evan Rachel Wood). Seriens store heltinne og, selv om det ikke ser sånn ut, den eldste verten (altså roboten) i «Westworld»-parken. Sluttet førstesesongen med å drepe parkens grunnlegger, Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins), med et skudd i bakhodet før hun gikk løs på hans gjester fra eierselskapet Delos. Vi vet nå at Dolores har begynt å utvikle selvbevissthet og at hun delvis er programmert med personligheten til en kaldblodig morder.

Maeve Millay (Thandie Newton). Verten som jobbet som gledespike før også hun, takket være diverse hemmelige programmeringstriks, begynte å få minner om en datter, skjønne hvem hun var og hvorfor hun var det. Endte sesongen på vei ut av parken, men ombestemte seg plutselig og gikk av toget for å lete etter datteren.

Bernard Lowe (Jeffrey Wright): Parkens sjefsprogrammerer er avslørt som robot selv, modellert etter Fords avdøde forretningspartner Arnold Weber – som hadde oppdaget at vertene var nær ved å utvikle selvbevissthet og i sin tid omkom i et forsøk på å stanse åpningen av parken. Var en passiv tilskuer til Dolores’ drap på Ford.

The Man in Black (Ed Harris): Den mystiske svartkledde viste seg å være William i førstesesongens parallelle tidslinje, 35 år før alt gikk ad undas, en mann med et komplisert forhold til Westworld og eierselskapet Delos, og besatt av å løse en gåte i parkens midte. Ble sist sett god og full og åpenbart svært fornøyd idèt han blir skutt i armen av en vert – det betyr nemlig at vertene nå kan skade mennesker.

Det finnes heldigvis en rekke sesong-recaps i videoformat også. Her er den offisielle fra HBO:

Her har Screen Junkies en oppsummering i kronologisk orden, for den som blir huggærn av all hoppingen fram og tilbake i tid:

Her er en annen, ganske god gjennomgang av det du trenger å vite:

Her er våre recaps fra sesong 1:

(Og før du spør. Nei, sorry, vi har ikke sjans til å recappe den nye sesongen. Men du finner plenty av andre recaps der ute…)