Morten Tyldums Hollywood-debut «The Imitation Game» er en het potet under oppseilingen til neste års Oscar-utdeling – spesielt etter at filmen vant publikumsprisen i Toronto tidligere i høst.

Det hjelper nok også på at filmen produseres av Harvey «Scissorhands» Weinstein, som er beryktet for å pushe filmene sine fremst i Oscar-køen – han gjorde blant annet en god jobb i å få «Kon-Tiki» nominert for et par år siden.

«The Imitation Game» handler om det underkjente geniet og matematikeren Alan Turing, spilt av Benedict Cumberbatch. Turing var en vesentlig faktor i de alliertes seier over Nazi-Tyskland, ettersom han ledet arbeidet med å knekke kodene tyskerne brukte for å kryptere kommunikasjonen sin – blant annet den beryktede Enigma-koden.

Naturlig nok er en slik film av interesse for dagens teknogenier – og det er en mulighet Weinstein ikke lot gå hus forbi.

Nylig klarte han derfor kunststykket å arrangere en privat visning av filmen hjemme hos Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg, i selskap med rundt 100 av teknologiverdenens ypperste hoder.

Ifølge Deadline kunne man i det eksklusive publikummet blant andre finne den allestedenærværende tekno-investoren Yuri Milner, Facebook-sjef Sheryl Sandberg, LinkedIn-skaper Reid Hoffman, Airbnbs Nathan Blecharczyk og ikke minst Google-medgründer Sergey Brin.

Sistnevnte stilte i crocs (se bildet øverst), noe skuespiller Keira Knightley – som var tilstede på visningen med regissør Morten Tyldum og manusforfatter Graham Moore – innrømmer kanskje var mer praktisk enn hennes høye hæler, tross alt var det en sterk overvekt av hettejakker i salen.

Som Knightley også forteller om episoden til Jimmy Kimmel i klippet under, var det også en eller annen tilstede som gjerne ville vise henne «et romskip» på privaten. Hvor ellers i verden kan man høre noe sånt – og faktisk ende opp med å se et ekte romskip?

Uansett: Med den reelle makten som var samlet i den private kinosalen lørdag kveld, kan man muligens mistenke at visningen også kan få en positiv effekt for «The Imitation Game» når Oscar-racet først setter igang.