Det er den tiden av året. Om du er lei superheltpratet vårt – slapp av – Comic Con er over i dag. Men akkurat dette følte vi at vi måtte trekke frem.

Kvinnelige superhelter har det ikke like enkelt som sine mannlige motstykker, de har iallfall ikke fått heit den samme oppmerksomheten fra de store studioene.

Joda, klassens leder Marvel har sagt at de «snakker om» en Black Widow-film med Scarlett Johansson – som sikkert blir enda mer aktuell etter at Luc Bessons actionpakkede «Lucy» ble en kinovinner i USA denne helgen.

DC har derimot ganske raskt trukket frem sin «Justice League», der Wonder Woman er en sentral figur, og på Comic Con i helgen viste de frem hvordan Gal Gadot kommer til å se ut.

Gal Gadot som Wonder Woman på Comic Con i 2014.
Gal Gadot som Wonder Woman på Comic Con i 2014.

En film med amazonprinsessen Diana av Themyscira er ikke fastlagt ennå, rett og slett fordi vi ikke vet hvordan publikum kommer til å motta Zack Snyders «Superman vs. Batman: Dawn of Justice».

Det er nok trygt å fastslå at hvis den kommende storsuperheltfilmen til DC Comics krasjer, så får vi ikke se noe av dette – på samme måte som at hele Marvels plan lå og balanserte på «Iron Man» sin suksess i 2008.

Gal Gadot har likevel signert en tre-filmerskontrakt med Warner Bros – som nok betyr en opptreden i «Batman vs. Superman», en «Justice League»-film (som mest sannsynlig blir med Jason Momoa som Aquaman), og en alenestående film med Wonder Woman som hovedperson.

Justice League: Green Lantern, Wonder Woman, Supermann, Batman, Flash og Aquaman.
Justice League: Green Lantern, Wonder Woman, Supermann, Batman, Flash og Aquaman.

Når Gadot og Momoa legges til Ben Afflecks Batman og Henry Cavills Supermann gjenstår det fremdeles to roller å fylle. Rollene for Green Lantern og The Flash har blitt knyttet til noen skuespillere ennå.

Filmene skal heller ikke krysse over i tv-seriene som DC har gående hos Fox, NBC og CW. TV-serien «Arrow» og dens medkompanjong – kommende «Flash» – vil hilse på hverandre, men spiller ikke inn på filmene i det hele tatt.

– Der «Arrow» er mørkt, så vil «Flash» ha noe lysere, glødende, litt mer blå himmel, sa produsent Andrew Kreisberg om ulikhetene mellom de to seriene – før han viste frem en ny trailer for «Arrow», som viser at Batman-skurken Ra’s al Ghul blir hovedskurk i den tredje sesongen.

Det blir heller ingen kryssing over til «Gotham»-serien, om Batmans unge dager – ei heller i den kommende «Constantine»-serien, om den paranormale detektiven. «Gotham» og «Constantine» er heller ikke i samme univers, sier «Gotham»-sjef Bruno Heller:

– Jeg vil aldri si aldri. Men Constantine er kanskje bare fem år gammel i vårt univers, og det vil ikke være fullt så underholdende.