Selv om det vi egentlig ønsker oss til jul er at det blir fart i planene om å lage en film av «Fragglene», er også dette et hyggelig gjensyn med kreaturer som i sin tid ble skapt av de legendariske dukkefilm-makerne Jim Henson («The Muppets») og Frank Oz (Yoda, Miss Piggy).

Det er Netflix som har satt animatører i verk for å gjenskape heltene fra fantasyfilmen «The Dark Crystal» (1982) – de alveliknende geflingene, som må gjenopprette balansen i verden ved å rekonstruere en magisk edelstein (eller noe sånt).

Og som det fremgår av de tre bildene strømmetjenestens pr-apparat offentliggjorde denne uka, ligger den visuelle stilen – med en blanding av ekte dukker og dataanimasjon – svært nær originalen.

Her blir det nostalgifest, med andre ord. Dette er figurene Rian, Deet og Brea fra den kommende serien:

…mens dette er hvordan to av dem så ut i originalfilmen:

Netflix har også offentliggjort hvem som spiller inn stemmene i filmen, og det er ikke småtterier:

Taron Egerton («Kingsman»), Anya Taylor-Joy («The Witch») og Nathalie Emmanuel («Game of Thrones») har de tre hovedrollene, mens andre geflinger gestaltes av blant andre Helena Bonham-Carter («Kongens tale»), Natalie Dormer («Game of Thrones»), Eddie Izzard («Ocean’s Thirteen») og Alicia Vikander («Tomb Raider»).

Blant de mannevonde skeksiserne og de snille mystikerne finner vi skuespillere som Mark Hamill (Star Wars), Simon Pegg (Mission Impossible) og Andy Samberg («Brooklyn Nine Nine»).

«The Dark Crystal: Age of Resistance», som skal fortelle en historie lagt til før originalfilmen i tid, kommer på din tv en gang i 2019.

Kort bakomsnutt som kom tidligere i år: