Nye detaljer om James Bond-filmen «Skyfall» kommer stadig, og i en rykende fersk videoblogg er det kostymedesignerens tur til å fortelle om sitt arbeid. Regissør Sam Mendes har som kjent huket tak i en del dyktige folk bak kamera, og det er Jany Temime som har den prestisjetunge oppgaven denne gangen.

Tidligere har hun jobbet med flere «Harry Potter»-filmer og er ellers Alfonso Cuaróns faste kostymedesigner. Flink dame, altså.

Videobloggen forteller at vi har en überstilig Bond-film i vente. Her får vi blant annet se Daniel Craig i en særs elegant, skredderskydd Tom Ford-smoking på et flytende kinesisk kasino. Craig viser seg som en sofistikert herremann – til de grader. Kostymedesigneren forteller i bloggen at hun har vært opptatt av å lage klassiske Bond-kostymer – men med en moderne touch av 2012.

Et eksempel på dette er den grå dressen Craig har på seg: Den er direkte inspirert av dressen til Sean Connery i «From Russia With Love» (fra 1963). Ta en titt på likhetene i bildet øverst.

– James Bond is quite an iconic figure that you have to respect. It’s a certain style: an English gentleman, perfectly dressed up… You have to give a new look to a very successful image, forteller kostymedesigneren.

«Skyfall» er nå i post-produksjon og det er nøyaktig 140 dager til verdenspremieren. Men før den tid skal selveste Bond åpne sommer-OL i London – på spektakulært vis selvsagt.