Det er alltid høye forventninger når kabelkanalen HBO lanserer en ny  dramaserie. Når den i tillegg er laget av mannen bak «Deadwood», David Milch, pilotepisoden er regissert av Michael Mann («Heat») og to av hovedrolleinnehaverne er Dustin Hoffman og Nick Nolte, går forventningene over i ren, skjær grådighet for flere av oss.

«Luck» fikk sin HBO-snikpremiere etter sesongavslutningen av «Boardwalk Empire» i natt norsk tid, og de første anmeldelsene er nå på plass.

Serien følger en rekke karakterer fra hestesportmiljøet. Hoffman spiller Chester «Ace» Bernstein, som nettopp har sluppet ut av fengsel etter å ha sonet en gamblingdom. Nick Nolte er en karakter på andre enden av skalaen, en fattig trener som jobber knallhardt for å få endene til å møtes, og serien har som ambisjon å vise bredder i typer og karakterer som finnes i et slikt miljø.

En fascinerende verden og et spennende og – ikke minst – risikabelt prosjekt, mener anmelder Mary McNamara i Los Angeles Times.

– «Luck» beveger seg framover sakte og bestemt, lik en varmblodshest som blir trent med jernhånd, skriver McNamara.

Hun mener HBO og Milch har lagd en serie som krever innsats fra seerens side – karakterer blir introdusert uten at vi får vite all verden om deres bakgrunn, vi får ikke noen pedagogisk forklaring på hvordan hestesporten fungerer, og samtalene mellom karakterer er av og til uforståelig for de uinvidde. Seerne blir bedt å stole på de involvertes fantastiske CV-er, og gjør man det kommer man naturligvis til å slå på igjen når serien begynner på ordentlig i januar.

– En bedre tittel på serien ville i så måte vært «Faith» (tro), mener Los Angeles Times-anmelderen.

Dustin Hoffman som Chester «Ace» Bernstein

Ken Tucker i Entertainment Weekly er også positiv. Han vektlegger at regissør Michael Mann har lagt lista ekstremt høyt hva gjelder seriens visuelle uttrykk.

-Det var en vakker time med tv. Fra dampen som stiger opp fra nytrente hester, og som gir dem en nærmest magisk aura, til nærbilder av gamblernes ansikter der de anstrenger øynene, og selve sjelen, for å følge med på hvordan hestene deres gjør det under et løp, skriver Tucker.

Også denne anmelderen mener imidlertid at «Luck» trenger litt flaks om den skal finne sitt publikum blant HBO-fansen.

– Det krever litt å være med på rytmen i historiefortellingen her. Men jeg lover; det er verdt innsatsen, skriver han.

Canal Plus har for vane å vise HBO-serier først i Norge. På deres hjemmesider er det ikke oppført noen premieredato for «Luck» ennå.

Bonus: HBO slapp også en ny teaser for sesong to av «Game of Thrones» i går. Serien starter opp igjen i USA i april: