I påvente av den store crazy-komedien om Donald Trump i Det hvite hus, som vi spår kommer i år 2030 eller deromkring (gitt av verden fortsatt består på det tidspunktet), skal du ikke se helt bort fra at en fullstendig respektløs dramatisering av det 43. presidentskapet er akkurat det verden trenger.

Altså en film om gutta som styrte verden fra 2000 til 2008; utøvende president Dick Cheney (med den formelle tittelen «visepresident») og hans hånddukke i Det ovale kontor, George W. Bush.

At filmen er laget av «Anchorman», «Talladega Nights» og «The Big Short»-skaperen Andy McKay, er nominert til flere Golden Globe-priser enn noen annen film i år, og kom med en fantastisk trailer tidligere i høst, demper ikke forventningene i det hele tatt.

Men mest oppmerksomhet har filmen fått for hovedrolleinnehaver Christian Bales utrolige transformasjon – den tidligere Batman-skuespilleren er nesten ikke til å skille fra virkelighetens Cheney, skal vi dømme etter bildene vi har fått se.

Nå er det kommet flere detaljer om hvordan omformingen var mulig. Nemlig ved bruk av alle triksene i boka – unntatt ett: Digital manipulasjon av opptakene.

Bale er kjent for å gå svært langt for å omforme kroppen til filmroller; han gikk ned nesten 30 kilo for å spille søvnløs og radmager maskinarbeider i «The Machinist» (2004), trente på seg 45 kilo Batman-muskler til «The Dark Night» bare seks måneder senere, og la på seg nesten 20 kilo til «American Hustle» i 2013.

Til «Vice», som Cheney-filmen er døpt, gjorde han det igjen – men for første gang skjedde det i samråd med ernæringseksperter, røpet Bale på den førpremieren til filmen i Los Angeles i går.

– Jeg gikk til en ernæringsekspert fordi jeg har begynt å kjenne på min egen dødelighet, fortalte skuespilleren, ifølge Variety:

– Jeg tenkte: Det kan jo faktisk hende jeg dør, så kanskje jeg skal høre med noen som faktisk vet hva de snakker om, istedet for bare å ta det på sparket, slik jeg pleier, sier han.

De ekstra 20 kiloene var imidlertid ikke alt som skulle til. Skuespilleren ble også utstyrt med en spesial-laget parykk og flere proteser i ansiktet for å bli så lik mannen han spiller: En som gikk rundt hele nakken, og to som omformet nesa, røper makeup-artisten i et intervju med The Hollywood Reporter.

På det meste skal det ha tatt fire timer i sminkestolen å gjøre Bale klar for opptak.

– Noen ganger skjøt vi to forskjellige make-uper hver dag (Bale spiller også en yngre utgave av Cheney i filmen, journ.anm.), så vi måtte fjerne alt og gjøre det om igjen. Jeg var bekymret for hvordan Christian ville takle så mye tid i stolen, men han hadde ikke noe problem med det. Mens vi jobbet med sminken, satt han og researchet Cheney-bilder og videoer, sier Greg Cannom.

«Vice» kommer heldigvis på kino i Norge, og det skjer 1. februar.