Før helgen var det endel skriverier, også i norske medier faktisk, om at Netflix var i ferd med å sette opp sterkere regionale sperrer for å forhindre at for eksempel norske brukere får tilgang til den amerikanske utgaven av tjenesten.

Som leserne av Filter garantert vet er det store forskjeller på forskjellige lands Netflix-versjoner. Mens den amerikanske versjonen er smekkfull av gode tv-serier, dokumentarer og indiefilm, har den nordiske versjonen brukt mer av innkjøpsbudsjettet på studioinnhold – blant annet ved å inngå en dyr avtale med Warner. De er derimot dårligere på nisjefilm og serier, og generelt tar det jo mye lenger tid før mange filmer kommer til Norge enn USA.

Derfor: Panikk. Kunne det virkelig stemme at de nå ville stenge for mulighetene for å bruke den amerikanske (eller den gode britiske) Netflix?

Vi syns det virket litt rart, og da Netflix ble lansert i Norge spurte vi innholdssjef Ted Sarandos om nettopp dette. Han svarte med et skjevt smil at det viktigste tross alt var at folk betalte for innhold.

Deretter la han til at Netflix generelt skulle ønske seg at innhold kunne lanseres samtidig i alle land – en strategi de like etterpå vektla ved å kjøpe inn eksklusive serier («House of Cards», «Orange is the New Black» etc.) som de slapp samtidig i alle markedene.

Historien om Netflix-blokkeringen dukket først opp hos pirataktivistene hos Torrentfreak, og nå viser det seg at de kanskje var litt vel kjappe.

Under CES-messa i Las Vegas i går understreket i hvert fall pressetalsmann Neil Hunt at ingenting har endret seg.

– Vi har ikke forandret VPN-policyen vår i det hele tatt, sa Hunt, og la til at det er begrenset hva de kan gjøre for å forhindre at utenlandske brukere logger seg på den amerikanske varianten.

Å bruke Unblock-us for å skifte mellom ulike Netflix-regioner fungerer i hvert fall fabelaktig fremdeles. Og Mediahint gir lett og gratis tilgang på den amerikanske versjonen.

Vi tipper det kommer til å fungere en god stund til. I hvert fall så lenge Netflix har muskler (og vett) til å manøvrere seg utenom studioenes krav.