Det er tjue år siden sist HBO kostet på seg reklamesekunder under Super Bowl, den store finalen i den amerikanske fotball-ligaen, som trekker flere tv-seere enn noen annen direktesending i USA (og er priset deretter). Så da skulle det kanskje bare mangle at det var noe mer enn bare en simpel trailer.

Det tok imidlertid godt og vel et døgn før noen oppdaget at man ved å fryse bildet 33 sekunder inn i traileren for sesong 2 av den svært ambisiøse scifi-serien  «Westworld» kan se noen flimrende striper i bakgrunnen. Og at disse kan oversettes til en binær kode for en nettadresse.

Vel, takk skal dere ha, nok en gang, herlige mennesker på Reddit. Og nå må du slutte å lese hvis du ikke liker nerding, eller ikke har sett den første sesongen og bryr deg om SPOILERE.

For hva finner man hos «Delos Destinations»? Litt av hvert, skal det vise seg.

Blant annet en utførlig presentasjon av western-temaparken vi ble kjent med i første sesong og informasjon om hvordan man bestiller en tur dit. Komplett med en bot man kan chatte med. Og et intranett stappfullt av illevarslende feilmeldinger.

Og en ganske heftig «lekkasje» – en PDF-håndbok for de ansatte i parken, med masse snadder-informasjon om hvordan robotene i parken og historiene («loopene») de spiller ut, fungerer.

Denne er delvis revet i stykker (her faller vi litt ut av fiksjonen, for hvordan river du i stykker en PDF-fil?), tilsølt med blod og påskriblet urovekkende beskjeder som «MAJOR HOST GLITCH, NOT RESPONDING TO VOICE COMMANDS, S.O.S.» og «SYSTEM IS DOWN, IF YOU CAN SEE THIS GET HELP NOW».

Men websiden har også indikasjoner på at selskapet bak den kunstige intelligensen som gjør parken mulig, har flere andre destinasjoner på gang for eventyrlystne mennesker med hang til utkledning og hedonisme: Park 2, Park 3, Park 4, Park 5 og Park 6 – bortsett fra at disse er «closed for reservations» og sikkert skal utforskes i kommende sesonger (det har tidligere vært antydet at man ser for seg nettopp seks sesonger).

Den ene er åpenbart samuraiparken som ble teaset i slutten av sesongen, resten er åpent for spekulasjon. Men et svært clou er bildene som ligger på forsiden av delosdestinations.com. Det ene er fra Japan – ok, samuraiparken – og det andre er rett og slett Preikestolen.

Du veit, fjellformasjonen i Rogaland som utnyttes på dramatisk vis i den kommende «Mission: Impossible»-filmen.

Så, hva betyr dette? Det kan selvfølgelig bety null og niks annet enn at noen har funnet et fint stock photo å fylle plassen med.

Men med serieskaperekteparet Jonathan Nolan og Lisa Joys sans for detaljer og konsepter er det vanskelig å ikke leke med tanken på at framtidige rollefigurer i serien skal til Norge for å boltre seg

Hva slags tema den norske parken i tilfelle bygget opp rundt, kan man jo bare undre seg over. Skal deltakerne leke Røde Kors hjelpekorps og få poeng for hver stivfrosne turist de klarer å hente ned fra Trolltunga? Er det oljeboomen i området som gjenskapes, komplett med roughnecks fra Texas og overbetalte ingeniører i skiftarbeid? Eller skal vi tilbake til vikingtida (kanskje mest sannsynlig), med alt det innebærer av sverd- og begersving?

Uansett er det mulig akkurat denne utsikten snart blir en av landets mest filmatiserte.