Showtime-serien «Dexter» og HBOs «The Newsroom» er to serier som det er sterke og til dels avvikende meninger om blant fans og kritikere.

«Dexter» er en jo en langtlevende serie som har gledet gjennom flere sesonger, men som på langt nær har framstått ufeilbarlig de siste par rundene. 30. juni starter den åttende sesongen, som kanskje/trolig blir den siste.

Vil den avslutte på topp? Showtime har i hvert fall sluppet en ny teaser, som avslører temmelig mye om hva som skjedde i den forrige sesongen. Så ikke trykk play på denne, med mindre du er helt oppdatert på seriens gang:

Showtime-videoen blander for øvrig bilder fra «Dexter» med litt teasermateriale fra kabelkanalens kommende «Ray Donovan» – som Showtime håper blir en verdig arvtaker når «Dexter» en gang legger ned (vi føler oss ikke HELT overbevist om at sesong åtte blir den siste).

Serien følger tittelkarakteren, spilt av Liev Schreiber, som arbeider som en problemløser for rike og berømte, men som sliter med forholdet til faren (spilt av Jon Voight). Vi kommer garantert tilbake til denne før den starter opp, på samme dato som «Dexter».

En annen serie som returnerer til sommeren er HBOs omdiskuterte «The Newsroom». Det var enorme forventninger til Aaron Sorkins serie om den fiktive tv-kanalen ACNs nyhetsprogram News Night, som kanskje ikke innfridde helt. Enkelte kritiserte Sorkins éndimensjonale kvinnelige karakterer, andre mente serieskaperen hadde et for romantisk forhold til tradisjonelle nyhetsmedier, mens atter andre klaget over at serien framfor alt føltes som en parodi på en Sorkin-serie.

Har vår mann tatt noe av kritikken til seg? Ikke godt å si, da denne teaseren er uten dialog og ikke gir stort mer info enn dato på seriepremieren (som altså blir 14. juli):

Vår favoritt Patton Oswalt, Marcia Gay Harden og Meryl Streeps datter Grace Gummer er bekreftede gjesteskuespillere i «The Newsroom» sesong to.